NOS VoetbalAangepast

Barça klopt Atlético, Real gelijk

Barcelona heeft de topper in Spanje tegen Atlético Madrid in zijn voordeel beslist. Dankzij een 4-1 zege heeft de koploper negen punten meer dan de 'achtervolger'.

De gasten speelden goed en creëerden de eerste kansen: Radamel Falcao kopte op de paal en schoot voorlangs.

Maar daarna stiftte hij ook raak. Adriano Correira, met een krul in de kruising, en Sergio Busquets, die een buitenkansje benutte met een hard schot, zorgden voor een 2-1 ruststand.

Na een fraaie dribbel maakte Lionel Messi zijn 89ste doelpunt van 2012, waarna hij vlak voor tijd ook nog zijn negentigste scoorde.

De tweede confrontatie tussen Madrid en Catalonië leverde geen winnaar op. Real speelde in eigen huis met 2-2 gelijk tegen Espanyol. De landskampioen was beter, maar slikte in de slotfase de gelijkmaker van Juan Albin.

Geloof weg bij Mourinho

Real heeft nu dertien punten minder dan Barcelona. Logisch dat coach José Mourinho niet meer gelooft in titelprolongatie. "Het lijkt mij een onmogelijke opgave om nu nog de titel te halen", bekende de Portugees na de teleurstellende remise tegen Espanyol.

"Het is de eerste keer dat ik in een situatie zit dat mijn team nog zo weinig zicht op prijzen heeft. Maar het is geen drama. Ik beschouw dit als fase die bij het leven hoort."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl