Wiggins Brits sporter van 2012

Bradley Wiggins»
Bradley Wiggins NOS

Bradley Wiggins is in Groot-Brittannië verkozen tot sporter van 2012. De Tour-winnaar bleef Jessica Ennis en Andy Murray voor.

De wielrenner, die ook olympisch goud won op de tijdrit, kreeg de bijbehorende trofee uitgereikt door prinses Kate en David Beckham.

Naast Ennis en Murray behoorden ook atleet Mo Farah en golfer Rory McIlroy tot de in totaal twaalf genomineerden. Meer dan één miljoen mensen brachten een stem uit.

Het jaar 2012 was een historisch sportjaar voor Groot-Brittannië. Niet alleen leverden de Spelen in Londen een recordaantal Britse gouden medailles op, maar in het wielrennen, het golf en het tennis werden buiten de Spelen om historische prestaties geleverd.

Twaalf genomineerden

De twaalf genomineerden en hun prestaties: Andy Murray (tennis, olympisch goud en winst op de US Open), Ben Ainslie (zeilen, vierde olympische gouden medaille op rij), Bradley Wiggins (wielrennen, olympisch goud op de tijdrit en de eindzege in de Tour de France), Chris Hoy (baanwielrennen, olympisch goud op de teamsprint en de keirin), David Weir (atletiek, vier keer paralympisch goud), Ellie Simmonds (zwemmen, twee keer paralympisch goud), Jessica Ennis (atletiek, olympisch goud op de meerkamp), Katherine Grainger (roeien, olympisch goud), Mo Farah (atletiek, olympisch goud op de 5.000 en 10.000 meter), Nicola Adams (boksen, olympisch goud), Rory McIlroy (golf, zeges in US PGA Championships en Ryder Cup) en Sarah Storey (wielrennen, vier keer paralympisch goud).

Deel deze pagina

Nieuws

Video en Audio

  • » "Een echt salomonsoordeel" Audio NOS-correspondent Joost van Egmond reageert op de straf die Servië en Albanië hebben gekregen na...24 okt 2014, 840 keer afgespeeld
  • » ATP Basel 2014: Dimitrov-Pospisil Video Beelden van de partij tussen Grigor Dimitrov en Vasek Pospisil in de tweede ronde van het...24 okt 2014, 3147 keer afgespeeld
  • » ATP Valencia 2014: Murray-Fognini Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Fabio Fognini in de tweede ronde van het ATP-toernooi...24 okt 2014, 1948 keer afgespeeld

Meer video en audio