Wiggins Brits sporter van 2012

Bradley Wiggins»
Bradley Wiggins NOS

Bradley Wiggins is in Groot-Brittannië verkozen tot sporter van 2012. De Tour-winnaar bleef Jessica Ennis en Andy Murray voor.

De wielrenner, die ook olympisch goud won op de tijdrit, kreeg de bijbehorende trofee uitgereikt door prinses Kate en David Beckham.

Naast Ennis en Murray behoorden ook atleet Mo Farah en golfer Rory McIlroy tot de in totaal twaalf genomineerden. Meer dan één miljoen mensen brachten een stem uit.

Het jaar 2012 was een historisch sportjaar voor Groot-Brittannië. Niet alleen leverden de Spelen in Londen een recordaantal Britse gouden medailles op, maar in het wielrennen, het golf en het tennis werden buiten de Spelen om historische prestaties geleverd.

Twaalf genomineerden

De twaalf genomineerden en hun prestaties: Andy Murray (tennis, olympisch goud en winst op de US Open), Ben Ainslie (zeilen, vierde olympische gouden medaille op rij), Bradley Wiggins (wielrennen, olympisch goud op de tijdrit en de eindzege in de Tour de France), Chris Hoy (baanwielrennen, olympisch goud op de teamsprint en de keirin), David Weir (atletiek, vier keer paralympisch goud), Ellie Simmonds (zwemmen, twee keer paralympisch goud), Jessica Ennis (atletiek, olympisch goud op de meerkamp), Katherine Grainger (roeien, olympisch goud), Mo Farah (atletiek, olympisch goud op de 5.000 en 10.000 meter), Nicola Adams (boksen, olympisch goud), Rory McIlroy (golf, zeges in US PGA Championships en Ryder Cup) en Sarah Storey (wielrennen, vier keer paralympisch goud).

Deel deze pagina

Nieuws

Video en Audio

  • » Broerse: dit is écht geweldig Audio PEC Zwolle pakte in Rotterdam verrassend de KNVB-beker en dat moest gevierd worden. Bij terugkeer...21 apr 2014, 579 keer afgespeeld
  • » Jans: we wisten dat we het konden Audio Met de bekerwinst tegen Ajax (5-1) was een historische avond voor PEC Zwolle en zijn supporters....21 apr 2014, 379 keer afgespeeld
  • » "Bizar, dit is niet te bevatten" Audio Een reportage over de avond in Zwolle. PEC speelde in de Kuip de bekerfinale tegen Ajax met...21 apr 2014, 677 keer afgespeeld

Meer video en audio