Beller: ik maak karwei Newtown af

Belangstellenden verlaten de kerk in Newtown»
Belangstellenden verlaten de kerk in Newtown AFP

In het Amerikaanse Newtown is een kerk ontruimd vanwege dreigementen. Op last van de politie werd een dienst in de kerk beëindigd. Kerkgangers en media moesten de kerk direct verlaten.

The Washington Post schrijft dat het ging om een dreigtelefoontje. "Ik zal iedereen vermoorden. Mijn vriend heeft het karwei niet afgemaakt", zou de beller hebben gezegd.

De politie heeft nog niets bekendgemaakt over de ontruiming. Volgens Amerikaanse media is er bij de kerk niets verdachts gevonden. De omgeving zou weer zijn vrijgegeven.

Herdenking

In de kerk werden de slachtoffers herdacht die bij de schietpartij in een school in Newtown om het leven kwamen. De schutter, Adam Lanza, schoot 20 kinderen en 6 volwassenen dood. Daarvoor had hij zijn moeder gedood.

Later vanavond brengt president Obama een bezoek aan Newtown.

Deel deze pagina

Video

  • video Kerk Newtown ontruimd De St. Rose of Lima kerk in Newtown wordt ontruimd vanwege een dreigement. In de kerk werden de slachtoffers... herdacht die bij de schietpartij in een school in Newtown om het leven kwamen.
  • video Kerk Newtown ontruimd na bommelding Een Rooms-Katholieke kerk in het Amerikaanse Newtown is vanavond ontruimd, na een bommelding. Net op het... moment dat er een herdenkingsgdienst werd gehouden voor de slachtoffers van de schietpartij op de basisschool.

Video en Audio

Meer video en audio