Juventus verstevigt koppositie

Juventus heeft optimaal geprofiteerd van de misstap die Inter zaterdag bij Lazio begin.

De koploper in de Serie A versloeg in Turijn Atalanta Bergamo met 3-0 en heeft zeven punten meer dan Inter, dat in Rome een 1-0 nederlaag leed.

Juventus toonde mededogen met de tegenstander. Na een half uur hadden Mirko Vucinic, Andrea Pirlo en Claudio Marchiso al gescoord en stond Atalanta met zijn tienen nadat Thomas Manfredini binnen twee minuten twee keer geel had gekregen.

Napoli faalt

Napoli slaagde er in de avonduren niet in aan te haken bij Juventus. De nummer drie zag de achterstand oplopen tot acht punten door een verrassende thuisnederlaag tegen Bologna: 2-3.

De bezoekers kwamen na tien minuten op voorsprong door een treffer van Manolo Gabbiadini. Alessandro Gamberini maakte na rust gelijk, waarna spits Edinson Cavani zijn waarde eens te meer bewees met de 2-1. Matchwinnaar zou hij er niet mee worden. In de laatste paar minuten gooiden Panagiotis Kone en Daniele Portanova roet in de Napolitaanse eten.

Jarig Milan wint

Het jarige AC Milan, dat zondag 113 jaar werd, trakteerde zijn aanhang op een feestje tegen Pescara: 4-1. De gasten hielpen met twee eigen doelpunten de thuisploeg, die het zonder Nederlandse inbreng deed, flink op weg. De laatste Milanese treffer kwam op naam van Stephan El Shaarawy, die zich met veertien doelpunten topscorer van de Serie A mag noemen.