Medewerkers Ecomare bedreigd

Waddencentrum Ecomare doet aangifte van bedreiging»
Waddencentrum Ecomare doet aangifte van bedreiging ANP

Waddencentrum Ecomare doet aangifte van bedreiging. Op Twitter heeft een aantal mensen bedreigingen geuit tegenover medewerkers van Ecomare omdat het hen niet is gelukt om de gestrande bultrug bij Texel te bevrijden.

Verschillende twitteraars schreven dat medewerkers van Ecomare zelf maar een spuitje moeten krijgen. "Wij vonden dat zodanig ernstig en onze mensen raakten daardoor zodanig van slag dat wij hebben besloten om aangifte te doen tegen de twitteraars", zegt directeur van Ecomare Martin Fröberg.

Fröberg snapt de boze reacties uit het publiek, maar vindt het te gek voor woorden dat zijn medewerkers en die van de reddingsbrigade door het slijk worden gehaald: "Dat hebben ze niet verdiend".

'Labyrint van zandbanken'

Natuurorganisaties zeggen dat de bultrug had kunnen worden gered, maar volgens Ecomare is dat geenszins het geval. Volgens het Waddencentrum hebben specialisten er donderdag alles aan gedaan om het dier te bevrijden, maar dat bleek onmogelijk.

"De Razende Bol is een labyrint van zandbanken. Dat is echt iets anders dan een bultrug van een strand afhalen", zegt Fröberg.

Vanochtend bleek dat de bultrug was overleden.

Deel deze pagina

Video

  • video Bultrug Johannes is dood De bultrug is nu echt dood. De afgelopen dagen was er vaak verwarring of het aangespoelde dier nog in leven... was of niet.
  • video Discussie over wel of geen reddingspoging bultrug loopt hoog op De bultrug die afgelopen week op een zandplaat bij Texel strandde is dood. En inmiddels wordt er hardop... afgevraagd of er wel genoeg gedaan is om hem te redden. De discussie daarover loopt hoog op. En volgens sommige partijen een beetje te hoog.

Audio

  • Ecomare: onmogelijke plek om bultrug gemakkelijk te bevrijden Veel kritiek vandaag op de organisaties die betrokken waren bij de tevergeefse redding van de bultrug. Volgens dierenbeschermer... Lenie 't Hart en de activisten van Sea Shepherd had het dier kunnen worden gered. Onzin, zegt Martin Fröberg, directeur van Ecomare die samen met de Reddingmaatschappij en de Kustwacht heeft geprobeerd om de walvis terug te duwen in het water.

Video en Audio

Meer video en audio