NOS SportAangepast

Pittige WK-play-off handbalsters

De Nederlandse handbalsters moeten het in de play-offs om deelname aan het WK van 2013 (7 tot en met 22 december in Belgrado) opnemen tegen het sterke Rusland.

De ploeg van coach Henk Groener speelt op 1 of 2 juni eerst thuis. Een week later volgt de return in Rusland. De winnaar is verzekerd van een WK-ticket.

Rusland geldt als een grootmacht in het internationale handbal. De ploeg werd de afgelopen twaalf jaar vier keer wereldkampioen (2001, 2005, 2007 en 2009) en veroverde op de Spelen van 2008 zilver.

Op het EK dat momenteel eveneens in Servië wordt gespeeld, verloren de Russinnen zaterdag in de strijd om de vijfde plaats van Denemarken.

Topdagen

"Wij zullen twee topdagen moeten hebben om straks tegen Rusland een kans te maken", reageerde bondscoach Henk Groener op de loting.

In de voorbereiding speelde de Nederlandse vrouwen een toernooi in Kiev, waar het verrassend gelijkspeelde tegen Rusland. "De ploeg speelt tegenwoordig modern, fysiek en snel handbal met veel druk naar voren. Hun huidige selectie bestaat bovendien uit een goede mix van jonge talenten en ervaren speelsters", weet Groener.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl