'CKV blijft mogelijk verplicht vak'

Minister Bussemaker van Onderwijs»
Minister Bussemaker van Onderwijs ANP

Het kabinet overweegt Culturele en Kunstzinnige Vorming (CKV) als verplicht vak op scholen te handhaven. Dat heeft minister Bussemaker van Cultuur gezegd in het tv-programma Buitenhof.

Onder de vorige regering was besloten dat het voortgezet onderwijs niet langer verplicht zou worden om het vak CKV te verzorgen. Tijdens die lessen maken leerlingen kennis met uiteenlopende kunstvormen als tekenen, muziek, cultuurgeschiedenis en drama.

Inmiddels heeft ook de Raad voor Cultuur zich gekeerd tegen de plannen om CKV minder belangrijk te maken.

Toegankelijkheid

Bussemaker zegt dat ze kunst toegankelijk wil maken voor veel meer mensen dan tot dusver. Scholen zijn daarvoor van groot belang, dus daarom "is het belangrijk om een goede plek voor cultuuronderwijs te behouden", aldus de minister. Dat geldt zowel voor het basis- als het voortgezet onderwijs.

Ook zegt Bussemaker haar best te willen doen voor behoud van de Cultuurkaart voor scholieren. Met die kaart kunnen leerlingen goedkoper naar musea, muziek en theater.

Onlangs slaagden scholen erin het afschaffen van de Cultuurkaart met één jaar uit te stellen. Maar wat er daarna gebeurt, is nog onzeker.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio