Band dader met school onbekend

Nabestaanden rouwen bij de Sandy Hook basisschool in Newtown»
Nabestaanden rouwen bij de Sandy Hook basisschool in Newtown EPA

Twee dagen na de schietpartij in Newtown is het nog altijd niet duidelijk waarom Adam Lanza de Sandy Hook basisschool uitkoos voor het bloedbad. De politie spreekt nu tegen dat zijn moeder er werkte. Amerikaanse media hadden dat eerder gemeld.

De politie zei gisteren dat er "belangrijk bewijs" is gevonden in de school en het huis van Lanza, "waarmee we hopen een completer beeld te krijgen van het hoe en vooral ook het waarom van deze zaak".

Wat dat bewijs inhoudt, wilde de politiewoordvoerder niet zeggen. Het Amerikaanse persbureau AP meldt op basis van een politiebron dat er geen briefje of manifest van Lanza is gevonden.

Familie 'deelt in leed'

De familie van de dader wil ook niet ingaan op het motief. Jim Champion, een oom van Lanza en de broer van zijn vermoorde moeder, heeft een verklaring gepubliceerd waarin hij zegt dat de familie "deelt in het leed van de gemeenschap en de natie".

"Ook wij worstelen om dit enorme verlies dat wij allen delen. Wij zijn diepbedroefd over het onbegrijpelijke en onpeilbare verlies van onschuld dat zovelen treft."

Champion, een oud-politieagent, liet weten te geëmotioneerd te zijn om de verklaring publiekelijk voor te lezen. Hij weigerde te speculeren over een motief zolang het onderzoek nog loopt, maar zei wel dat hij zijn neef al acht jaar niet heeft gezien.

Autopsie

Bij de schietpartij kwamen zes volwassenen en twintig kinderen van 6 en 7 jaar oud om het leven. De autopsies van Lanza en zijn moeder staan voor vandaag gepland.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Motorbendeleden vaak veelpleger Video Leden van beruchte motorclubs zijn vaak veelplegers. Dat blijkt uit een rapport van de Nationale...23 apr 2014, 9107 keer afgespeeld
  • » "Justitie maakt mensen bang voor motorclubs" Audio Meer dan 80 procent van de leden van motorclubs als Hells Angels, Satudarah en No Surrender, heeft...23 apr 2014, 318 keer afgespeeld
  • » Frankrijk gaat flink bezuinigen Video Al heel lang krijgt Frankrijk het verwijt dat het maar niet opschiet met het doorvoeren van...23 apr 2014, 996 keer afgespeeld

Meer video en audio