Band dader met school onbekend

Nabestaanden rouwen bij de Sandy Hook basisschool in Newtown»
Nabestaanden rouwen bij de Sandy Hook basisschool in Newtown EPA

Twee dagen na de schietpartij in Newtown is het nog altijd niet duidelijk waarom Adam Lanza de Sandy Hook basisschool uitkoos voor het bloedbad. De politie spreekt nu tegen dat zijn moeder er werkte. Amerikaanse media hadden dat eerder gemeld.

De politie zei gisteren dat er "belangrijk bewijs" is gevonden in de school en het huis van Lanza, "waarmee we hopen een completer beeld te krijgen van het hoe en vooral ook het waarom van deze zaak".

Wat dat bewijs inhoudt, wilde de politiewoordvoerder niet zeggen. Het Amerikaanse persbureau AP meldt op basis van een politiebron dat er geen briefje of manifest van Lanza is gevonden.

Familie 'deelt in leed'

De familie van de dader wil ook niet ingaan op het motief. Jim Champion, een oom van Lanza en de broer van zijn vermoorde moeder, heeft een verklaring gepubliceerd waarin hij zegt dat de familie "deelt in het leed van de gemeenschap en de natie".

"Ook wij worstelen om dit enorme verlies dat wij allen delen. Wij zijn diepbedroefd over het onbegrijpelijke en onpeilbare verlies van onschuld dat zovelen treft."

Champion, een oud-politieagent, liet weten te geëmotioneerd te zijn om de verklaring publiekelijk voor te lezen. Hij weigerde te speculeren over een motief zolang het onderzoek nog loopt, maar zei wel dat hij zijn neef al acht jaar niet heeft gezien.

Autopsie

Bij de schietpartij kwamen zes volwassenen en twintig kinderen van 6 en 7 jaar oud om het leven. De autopsies van Lanza en zijn moeder staan voor vandaag gepland.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Hamas gezwicht onder druk bevolking" Video Is er nu wel of geen gevechtspauze in de Gazastrook? Niemand in Israël en Gaza, die het nog weet....27 jul 2014, 2714 keer afgespeeld
  • » "Rutte kon eigenlijk niet anders" Video Het is volgens het kabinet te gevaarlijk in het gebied waar vlucht MH17 neerstortte. De huidige...27 jul 2014, 19206 keer afgespeeld
  • » Duizenden bij Gaza-protest Rotterdam Video In Rotterdam hebben duizenden mensen gedemonstreerd voor de Palestijnen in de Gazastrook. De...27 jul 2014, 9794 keer afgespeeld

Meer video en audio