Zweden Europees kampioen curling

De Zweedse heren zijn voor de zevende keer Europees kampioen curling geworden door titelhouder Noorwegen in de finale in Karlstad met 8-5 te onttronen.

Het Zweedse team met skip Niklas Edin, Sebastian Kraupp, Fredrik Lindberg, Oskar Eriksson en Viktor Kjäll won in eigen land in de voorronde acht van z'n negen wedstrijden; alleen van de Denen werd verloren. In de play-offs zette Zweden vervolgens Tsjechië met 9-3 opzij.

Noorwegen, dat ten koste van Denemarken en Tsjechië de finale haalde, nam daarin in het derde end een 2-1 voorsprong. Met twee stenen in het vijfde en zesde end draaide Zweden die achterstand om in een beslissende voorsprong.

Russische dames Europees kampioen

De Russische curlingdames werden in het Zweedse Karlstad voor de tweede keer Europees kampioen. In de finale werd titelverdediger Schotland na een verlenging met 6-5 verslagen.

De Russische dames veroverden in de 38- jarige historie van het EK twee keer eerder een medaille: in 2006 werden ze kampioen en vorig jaar wonnen ze brons.

In de editie van dit jaar verloor de formatie van skip Anna Sidorova in de voorronde van recordkampioen Zweden (achttien titels) en Schotland. In de halve finale volgde de revanche op Zweden, waarna in een spannende finale, waarin de kansen voortdurend keerden, ook de ploeg van skip Eve Muirhead boog voor Rusland.