Leverkusen loopt in, rood Huntelaar

Bayer Leverkusen heeft het gat met koploper Bayern München verkleind tot negen punten.

Leverkusen was Hamburger SV de baas (3-0) en Bayern kwam vrijdag thuis tegen Borussia Mönchengladbach niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Leverkusen creëerde kans op kans. De internationals Stefan Kiessling en Andre Schürrle voltrokken het vonnis over HSV, dat de geblesseerde Rafael van der Vaart node miste.

Rood Huntelaar bij Schalke

Schalke 04 verloor opnieuw punten. De ploeg van trainer Huub Stevens ging thuis met 1-3 onderuit tegen SC Freiburg. Klaas-Jan Huntelaar stond in de basis, maar werd vlak voor tijd met zijn tweede gele kaart in vijf minuten weggestuurd.

Oud-PSV'er Jefferson Farfán zette Schalke nog wel op voorsprong in de twintigste minuut. Twee goals van Jan Rosenthal en één van Jonathan Schmid deden dat doelpunt echter teniet. Beide ploegen eindigden met tien man; ook Rosenthal kreeg twee keer geel.

Ibrahim Afellay ontbrak bij Schalke vanwege een spierblessure.