Schutter VS drong gebouw binnen

Politieagent bij de basisschool waar de schietpartij plaatsvond»
Politieagent bij de basisschool waar de schietpartij plaatsvond EPA

De man die gisteren een bloedbad aanrichtte in de Amerikaanse stad Newtown is de school met geweld binnengedrongen. Dat maakte de politie bekend op een persconferentie.

De man van 20, Adam Lanza, wilde het gebouw in, maar werd niet binnengelaten. Met geweld lukte het hem toch om binnen te komen. In de school schoot hij 26 mensen dood, onder wie twintig kinderen. Daarna pleegde hij zelfmoord.

Getuige

De lichamen van de slachtoffers zijn geïdentificeerd. Hun namen zijn nog niet bekendgemaakt.

Een vrouw heeft de schietpartij overleefd. Zij ligt gewond in het ziekenhuis. Volgens de politie gaat het goed met haar. De politie ziet haar als een zeer belangrijke getuige.

De politie zegt dat ze belangrijk bewijs heeft gevonden dat wijst op een motief voor het bloedbad. Wat dat is, wil de politie nog niet zeggen.

Wapens

Bij het lichaam van de man zijn drie wapens gevonden. Waarschijnlijk waren die van zijn moeder, die vijf wapens legaal in bezit had. Een vierde wapen is net buiten de school gevonden. De politie onderzoekt nog of het vierde wapen ook is gebruikt.

Op de persconferentie zei de politie dat in een huis in Newtown het lichaam van een vrouw is aangetroffen. Het zou gaan om de moeder van de dader. De vader en broer van Adam Lanza zijn verhoord.

Deel deze pagina

Audio

 • Jacqueline Eckmann: enorm veel ongeloof in Newtown De man die gisteren een bloedbad aanrichtte in de Amerikaanse stad Newtown, is met geweld de school binnengedrongen. Dat maakte de... politie bekend op een persconferentie. U hoort verslaggever Jacqueline Eckmann in Newtown.

Video

De Amerikaanse politie zegt sterke aanwijzingen te hebben over de motieven van de schutter op de school in... het stadje Newtown. Wat die aanwijzingen zijn, wil de politie nog niet zeggen. Ondertussen is er verdriet, verbijstering en ongeloof na het bloedbad. Correspondent Tom Kleijn in Newtown.

 • Tom Kleijn: Newtown is lamgeslagen

  De Amerikaanse politie zegt sterke aanwijzingen te hebben over de motieven van de schutter op de school in... het stadje Newtown. Wat die aanwijzingen zijn, wil de politie nog niet zeggen. Ondertussen is er verdriet, verbijstering en ongeloof na het bloedbad. Correspondent Tom Kleijn in Newtown.

 • Complete persconferentie politie VS

  De complete persconferentie die de politie vandaag gaf over de schietpartij in Newtown.

 • Overzicht schietpartijen Amerika

  Vol ongeloof en verdriet is de Verenigde Staten ontwaakt, na het bloedbad op een basisschool in de staat... Connecticut. Een jongeman doodde in totaal 28 mensen. Amerikanen zijn bang dat de schietpartij niet de laatste zal zijn, zolang mensen nog legaal een wapen bij zich mogen dragen.

 • Wouter Zwart: Newtown staat bekend om hoge kwaliteit van leven

  Bijna een klas vol kinderen begon gisterochtend in Newtown aan de laatste lesdag voor het weekend, maar dat... weekend begon nooit voor hen. Vol ongeloof en verdriet is de Verenigde Staten ontwaakt, na het bloedbad op een basisschool in de staat Connecticut. Een jongeman doodde in totaal 28 mensen.

 • Amerika in rouw na bloedbad Connecticut

  Amerika is in rouw na het bloedbad op een basisschool in de staat Connecticut. Een jonge man schoot gisteren... 27 mensen dood, onder wie 20 jonge kinderen.

Video en Audio

 • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4008 keer afgespeeld
 • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5124 keer afgespeeld
 • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4143 keer afgespeeld

Meer video en audio