Oppositieleiders Rusland weer vrij

Oppositieleider Alexei Navalny, een van de gearresteerden»
Oppositieleider Alexei Navalny, een van de gearresteerden AFP

In Moskou zijn vier belangrijke Russische oppositieleiders gearresteerd en na korte tijd weer vrijgelaten. Het gaat om de linkse politicus Sergei Udaltsov, de activisten Ilya Yashin en Ksenia Sobchak en blogger Alexei Navalny.

De eerste drie waren op weg naar een demonstratie tegen president Poetin toen ze werden opgepakt. Navalny was daar al toen hij werd gearresteerd. De autoriteiten hadden geen toestemming gegeven voor het protest.

Ondersteuning

In totaal werden zo'n 40 betogers opgepakt. De demonstratie zelf verliep rustig. Een paar duizend mensen kwamen bij elkaar op het Lubyanka Plein, in het centrum van Moskou. Zij liepen langs het monument voor slachtoffers van Stalin en legden daar bloemen neer. Er waren relatief weinig demonstranten op de been, zegt correspondent David Jan Godfroid. Dat kwam doordat het doel van het protest wat vaag was: er werd gedemonstreerd tegen Poetin, maar ook voor de ondersteuning van politieke gevangenen en tegen onderdrukking. Bovendien is het in de Russische hoofdstad ijskoud.


Deel deze pagina

Audio

  • Oppositieleiders op weg naar demonstratie Moskou opgepakt In de Russische hoofdstad Moskou zou vandaag gedemonstreerd worden tegen president Putin. Ook al was daarvoor geen toestemming... gegeven. Een van de bekendste oppositie-leiders, Aleksej Navalny, kreeg gisteren nog te horen dat hij vanwege fraude wordt vervolgd. Correspondent David Jan Godfroid is in Moskou.

Video

Oppositieleiders opgepakt tijdens betoging Moskou

In Moskou zijn vier belangrijke oppositieleiders opgepakt. Ze wilden protesteren tegen het beleid van de Russische president... Poetin.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 4624 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5822 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 4719 keer afgespeeld

Meer video en audio