'Newtown' schokt wereldleiders

De nacht in Newtown»
De nacht in Newtown AFP

Wereldleiders hebben geschokt gereageerd op de schietpartij in Newtown waarbij 20 kinderen en zeven volwassenen werden gedood. De Britse premier David Cameron zei "diep bedroefd" te zijn door de gebeurtenissen.

Ook de Australische premier Julia Gillard gaf een verklaring uit. Ze schrijft dat haar land net als de Verenigde Staten in shock is over wat zij een "zinloze en onverklaarbare daad" noemt.

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon hekelde het gegeven dat de schutter het op kinderen had gemunt. De Britse koningin Elizabeth heeft een brief naar president Obama gestuurd waarin zij zegt diep geschokt te zijn, vooral omdat er zo veel jonge slachtoffers zijn.

Deel deze pagina

Audio

  • Newtown: kinderen zullen wisselende stemmingen hebben CNV-voorzitter Jaap Smit is oud directeur van Slachtofferhulp en reageert op de gebeurtenissen in Newtown.
  • 'Ergste dag in de historie van Newtown' Amerika is in shock na de schietpartij gisteren, waarbij 28 doden vielen.
  • 'Mensen in Newtown zijn in totale shock' Een gesprek met correspondent Jacqueline Eckmann over de schietpartij in een school in Newtown.
  • Een overzicht van de gebeurtenissen in Newtown Twintig kinderen dood en acht volwassenen, onder wie de dader die zichzelf doodde. Het gebeurde in Newtown, een rustig en redelijk... welgesteld stadje in Connecticut, zo'n 100 kilometer ten noorden van New York. Een samenvatting van de gebeurtenissen.

Video en Audio

  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Palestijnse dag van woede Video Palestijnen in Oost-Jeruzalem en de Westelijke Jordaanoever gingen vandaag de straat op om te...25 jul 2014, 0 keer afgespeeld
  • » "Missie wordt geen officiële VN-missie" Video De missie om het internationale onderzoek in Oost-Oekraïne te beveiligen wordt geen officiële...25 jul 2014, 3151 keer afgespeeld

Meer video en audio