Voorlopige identificatie slachtoffers

De nacht in Newtown»
De nacht in Newtown AFP

Een medisch team heeft de slachtoffers van de schietpartij op de basisschool in Newtown geïdentificeerd. De politie heeft een lijst van 26 namen opgesteld. Hun families zijn ingelicht.

De namen van de slachtoffers worden waarschijnlijk vanmiddag op een persconferentie bekendgemaakt. Onder de slachtoffers zijn 20 jonge kinderen.

Dan wordt naar alle waarschijnlijkheid ook meer bekendgemaakt over het verloop van de schietpartij en de identiteit van de dader. Daar wilde politiechef Paul Vance vannacht op een persconferentie niet op ingaan. Ook wilde hij de identiteit van de dader niet bevestigen.

Volgens Amerikaanse media is de schutter de 20-jarige Adam Lanza. Hij heeft eerst zijn moeder gedood in het huis waar ze samen woonden en is vervolgens naar de school gereden waar hij een bloedbad aanrichtte. Hij droeg militaire kleding. Zijn moeder werkte op de school als lerares.

Geen strafblad

De drie wapens die hij bij zich had stonden op naam van zijn moeder. Lanza had geen strafblad, volgens CNN. Hij zou een persoonlijkheidsstroonis hebben gehad. Na de schietpartij zijn de broer en de vader van Lanza meegenomen voor verhoor. Ze zouden vooralsnog niet als verdachte worden gezien.

Een vrouw die bij de schietpartij gewond raakt is volgens Vance buiten levensgevaar. Over wat de politiechef aantrof in het schoolgebouw in Newtown wilde hij slechts kwijt dat het een "gruwelijke aanblik" was. "Zoiets heb ik in al mijn dienstjaren nooit gezien", zei Vance.

De kerk in het stadje, zo'n 130 kilometer ten noorden van New York, puilde uit bij een mis voor mensen die troost zochten of hun medeleven wilden betuigen. De voorganger las een boodschap voor van paus Benedictus. Die beloofde voor de slachtoffers en hun families te bidden.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Mensen in Newtown zijn in totale shock' Een gesprek met correspondent Jacqueline Eckmann over de schietpartij in een school in Newtown.
  • Een overzicht van de gebeurtenissen in Newtown Twintig kinderen dood en acht volwassenen, onder wie de dader die zichzelf doodde. Het gebeurde in Newtown, een rustig en redelijk... welgesteld stadje in Connecticut, zo'n 100 kilometer ten noorden van New York. Een samenvatting van de gebeurtenissen.

Video en Audio

  • » "Schutter Canada handelde alleen" Video De Canadese politie gaat ervan uit dat de schutter van de aanslag gisteren in Ottawa alleen heeft...23 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Bijtelling lease-auto's omhoog Video Lease-rijders gaan meer belasting betalen voor hun auto. Voor veel auto's gaat de bijtelling in...23 okt 2014, 719 keer afgespeeld
  • » Iraakse Koerden mogen vechten in Kobani Video Tweehonderd Iraakse Koerden mogen over Turks grondgebied naar de Syrische grensplaats Kobani om...23 okt 2014, 1731 keer afgespeeld

Meer video en audio