NS: zonder reserveren met de Fyra

 »
  ANP

NS Hispeed en de Belgische NMBS introduceren een speciaal treinkaartje, waarmee reizigers zonder reservering met de Fyra tussen Amsterdam en Brussel kunnen rijden. Dat hebben de organisaties bekendgemaakt na overleg over de opstartproblemen van de Fyra.

Dit 'Jump-on ticket' is met 39 euro wel duurder dan het actietarief van 25 euro voor boekingen tot op de dag voor het vertrek.

Het gaat om een overgangsregeling: tot en met april is een 'Jump-on ticket' te koop dat geldig is op de dag van vertrek op alle Fyra-treinen tussen Amsterdam en Brussel. Na april is de verbinding Breda-Antwerpen beschikbaar zonder reservering.

Opstartproblemen

In de verklaring geeft NS Hispeed toe dat er met de Fyra meer opstartproblemen zijn dan verwacht. "We hebben geconcludeerd dat wij nog niet een voldoende robuuste dienstverlening hebben geleverd aan onze reizigers", zegt directievoorzitter Siebers.

NS en NMBS zeggen dat er vertrouwen is in herstel- en verbeterplannen. De eerste resultaten van een software-update worden volgens de bedrijven al zichtbaar. Door die software kijken NS en NMBS op de minuut waar de Fyra-trein is en waar eventuele storingen zijn. Die kunnen dan sneller worden opgelost.


Deel deze pagina

Video

NS Hispeed: niet tevreden over eerste week Fyra

Jan-Willem Siebers, bestuursvoorzitter van NS Hispeed, gaf na het overleg met de Belgische NMBS toe dat de spoorwegbedrijven niet... tevreden zijn na afgelopen week. Het was de eerste week dat er in plaats van de Beneluxtrein een Fyra tussen België en Nederland rijdt.

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio