Obama aangeslagen door drama

President Obama tijdens de persconferentie over de schietpartij in Newtown»
President Obama tijdens de persconferentie over de schietpartij in Newtown AFP

Een zichtbaar aangeslagen president Obama heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers en familieleden van de schietpartij in Connecticut.

Obama viel een paar keer stil toen hij over het verdriet sprak dat de ouders van de omgekomen kinderen moeten voelen. Het zijn kinderen van 5 tot 10 jaar oud zei hij, die nog veel verjaardagen, examens en een heel leven voor zich hadden.

Ook betuigde hij zijn medeleven met de nabestaanden en collega's van de omgekomen docenten. Het zijn vrouwen en mannen die zich inzetten voor een goede toekomst voor onze kinderen, zei hij.

Voorkomen

Verder bracht hij eerdere schietincidenten in herinnering. Hij voegde eraan toe dat hij in actie wil komen om dit soort tragedies in de toekomst te voorkomen. Aan welke initiatieven hij denkt, zei hij er niet bij.

Eerder vanavond zei een woordvoerder van het Witte Huis dat Obama nog steeds van plan is, om zware automatische wapens te verbieden.


Deel deze pagina

Video

  • video Obama geëmotioneerd op persconferentie De Amerikaanse president Obama sprak zich tijdens een emotionele toespraak uit over de schietpartij op een... schietpartij in Connecticut. Daarbij vielen in totaal 28 doden.
  • video Persconferentie Obama over schietpartij Newtown Een duidelijk aangeslagen Amerikaanse president Obama betuigde op een persconferentie zijn medeleven na de... schietpartij op een basisschool. In Newtown, in de staat Connecticut zijn zeker 27 doden gevallen bij een schietpartij op een basisschool.
  • video 28 doden bij schietpartij VS Bij een schietpartij op een basisschool in het Amerikaanse plaatsje Newtown, in de staat Connecticut zijn in... totaal 28 doden gevallen, onder wie 20 kinderen.

Audio

  • Obama: dit gebeurt te vaak in de VS President Obama heeft gereageerd op de schietpartij in Newtown in de Verenigde Staten, waarbij zeker 27 doden zijn gevallen.

Video en Audio

  • » "Deze garnalenvangsten zijn echt extreem" Audio De zee zit momenteel barstensvol garnalen. Vissers varen deze weken maar twee dagen uit, omdat de...23 okt 2014, 184 keer afgespeeld
  • » Wegwerker omgekomen op A12 Video Bij een ongeluk op de A12 bij Woerden is een wegwerker om het leven gekomen. Een...23 okt 2014, 6969 keer afgespeeld
  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 3776 keer afgespeeld

Meer video en audio