Fleur: ik wil hier weg. Voorgoed.

Bloemen bij de spoorwegovergang bij Meppel»
Bloemen bij de spoorwegovergang bij Meppel Hugo Janssen / NOS

Het 15-jarige meisje uit Staphorst dat dinsdag zelfmoord pleegde omdat ze werd gepest, heeft haar ouders en broers geen enkel signaal gegeven dat ze een eind aan het haar leven wilde maken. Dat blijkt uit een interview met de familie van Fleur in de Meppeler Courant.

De vader zegt dat de familie pas later op de dag schriften van Fleur heeft gevonden waarin ze vertelt over het pesten en onder meer zegt: "Leg de schuld niet bij jullie zelf." "Daaraan klampen we ons vast", zegt de vader.

"Papa mama ik wil wel door met jullie maar niet met school", schreef Fleur. Op de ontwerp-tekst voor de overlijdensadvertentie staat een ander citaat: "Ik kan er niet meer tegen. Ik wil hier weg. Voorgoed!"

Onderzoek

De school in Meppel stelt een intern onderzoek in naar de achtergrond van Fleurs dood. Aanvankelijk legde de school nog geen verband met het pesten op school, maar de schoolleiding heeft inmiddels inzage gehad in het schrift van Fleur, schrijft de Meppeler Courant.

Directeur Weide van de school zegt: "De samenlevingen van Meppel en Staphorst zijn hier kapot van. Iedereen leeft heel sterk mee met de familie en de school". Volgens de krant zijn er initiatieven voor een stille tocht voor Fleur op Tweede Kerstdag.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 5648 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 7022 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 5780 keer afgespeeld

Meer video en audio