Gestrande bultrug krijgt slaapmiddel

De bultrug krijgt een slaapmiddel om hem uit zijn lijden te verlossen»
De bultrug krijgt een slaapmiddel om hem uit zijn lijden te verlossen Wendy Beenakker / VARA

Twee dierenartsen van het Dolfinarium hebben de gestrande bultrugwalvis bij Texel een laatste slaapmiddel gegeven om hem uit zijn lijden te verlossen.

Ze hopen dat hij hierdoor sneller sterft. Ze hebben het middel in de borstspier geïnjecteerd. Eerder werd gezegd dat een spuitje niet mogelijk is vanwege de dikke speklaag.

De 12 meter lange bultrug kwam eergisteren vast te zitten op de zandbank de Razende Bol. Verschillende pogingen om hem te redden zijn mislukt.

Het Texelse natuurcentrum Ecomare coördineerde de acties. Het dier is opgegeven omdat zijn conditie snel achteruit gaat door honger en stress.

Deel deze pagina

Video

Nog weinig hoop voor gestrande bultrug

De bultrug die gestrand is bij Texel, leeft nog wel en heeft hulpverleners om zich heen. Maar of dat nog helpt ...

Audio

  • 'Skelet bultrug naar Naturalis in Leiden' Hij is niet meer te redden: de bultrug die woensdag strandde en vastzit op zandbank Razende Bol bij Texel. Als het dier dood is,... wordt het kadaver van 12 meter lang en met een gewicht van 20 ton, waarschijnlijk naar Den Helder gesleept. Daarna gaat het skelet naar Leiden, naar natuurmuseum Naturalis. Daar krijgt bultrug Johannes een mooie plek in het museum. Een reportage van verslaggever Martijn Bink.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10285 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1124 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 960 keer afgespeeld

Meer video en audio