Gestrande bultrug krijgt slaapmiddel

De bultrug krijgt een slaapmiddel om hem uit zijn lijden te verlossen»
De bultrug krijgt een slaapmiddel om hem uit zijn lijden te verlossen Wendy Beenakker / VARA

Twee dierenartsen van het Dolfinarium hebben de gestrande bultrugwalvis bij Texel een laatste slaapmiddel gegeven om hem uit zijn lijden te verlossen.

Ze hopen dat hij hierdoor sneller sterft. Ze hebben het middel in de borstspier geïnjecteerd. Eerder werd gezegd dat een spuitje niet mogelijk is vanwege de dikke speklaag.

De 12 meter lange bultrug kwam eergisteren vast te zitten op de zandbank de Razende Bol. Verschillende pogingen om hem te redden zijn mislukt.

Het Texelse natuurcentrum Ecomare co├Ârdineerde de acties. Het dier is opgegeven omdat zijn conditie snel achteruit gaat door honger en stress.

Deel deze pagina

Video

Nog weinig hoop voor gestrande bultrug

De bultrug die gestrand is bij Texel, leeft nog wel en heeft hulpverleners om zich heen. Maar of dat nog helpt ...

Audio

  • 'Skelet bultrug naar Naturalis in Leiden' Hij is niet meer te redden: de bultrug die woensdag strandde en vastzit op zandbank Razende Bol bij Texel. Als het dier dood is,... wordt het kadaver van 12 meter lang en met een gewicht van 20 ton, waarschijnlijk naar Den Helder gesleept. Daarna gaat het skelet naar Leiden, naar natuurmuseum Naturalis. Daar krijgt bultrug Johannes een mooie plek in het museum. Een reportage van verslaggever Martijn Bink.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 619 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 53 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 204 keer afgespeeld

Meer video en audio