Offermans:hulp Van Rey overbodig

Ricardo Offermanns (2e r, bellend)»
Ricardo Offermanns (2e r, bellend) ANP

De VVD'er Ricardo Offermans vindt dat het doorspelen van vertrouwelijke informatie door voormalig wethouder Jos van Rey hem niet heeft geholpen aan zijn voordracht als burgemeester van Roermond. Hij denkt dat zijn eigen kwaliteiten de doorslag hebben gegeven, zegt hij in NRC Handelsblad.

Offermans reageert in de krant voor het eerst op de mislukte sollicitatie naar het burgemeesterschap. Hij trok zijn kandidatuur in, nadat bekend was geworden dat zijn partijgenoot Van Rey hem de vragen van de sollicitatiecommissie en de gewenste antwoorden had doorgespeeld. Ook stapte hij op als burgemeester van Meerssen.

Totaalbeeld

"De vragen die via de telefoon tot mij kwamen, had ik zelf ook al in mijn eigen bewoordingen verzonnen via de aan mij verstrekte informatie zoals het burgemeestersprofiel. Kortom, de aanvullende informatie heeft mij weinig gebracht", zegt Offermans in de NRC.

"Ik veronderstel dat de vertrouwenscommissie zich bij haar toenmalige keuze vooral heeft laten leiden door het totaalbeeld zoals motivatie, cv, presentatie en staat van dienst", aldus Offermans.

Van Rey wordt verdacht van corruptie en het lekken van informatie uit de vertrouwenscommissie. Hij was adviseur van de commissie. Hij heeft al zijn politieke functies opgegeven.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10298 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1133 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 966 keer afgespeeld

Meer video en audio