Gladheid noorden is hardnekkig

Bij de politie komen nog steeds meldingen binnen van ongelukken»
Bij de politie komen nog steeds meldingen binnen van ongelukken NOS

Het blijft in Groningen, Friesland en Drenthe tot na het middaguur glad. Wel geldt de waarschuwing voor extreem weer (code oranje) alleen nog voor de provincie Groningen. Dat meldt het KNMI.

Het ijzelt nog steeds en de verwachting is dat de neerslag voorlopig niet wegtrekt.

Ook ligt de temperatuur van het wegdek onder nul waardoor het spiegelglad is.

Meldingen

Automobilisten krijgen het advies om voorzichtig te rijden. Volgens de politie hebben mensen hun rijstijl aangepast en rijden ze behoedzaam. Ook hebben automobilisten geluisterd naar het advies om later de weg op te gaan. Bij de politie kwamen tientallen meldingen binnen van ongelukken. Daarbij zijn enkele mensen lichtgewond geraakt.

Door de gladheid ontstonden files tot wel 20 kilometer.

Deel deze pagina

Video

  • video 'Vooral blikschade door gladheid' Tot aan het begin van de middag is het in de provincie Groningen nog op veel plaatsen glad door ijzel. Eerder... werden tientallen automobilisten in Friesland en Drenthe door de ijzel overvallen.
  • video Gladheid op snelwegen in het noorden duurt voort In het noorden van het land is het vanmorgen op sommige plekken spiegelglad door ijzel. Het KNMI heeft in... Friesland, Groningen en Drenthe code oranje afgegeven. Dat betekent dat er sprake is van extreem weer. Zelfs op snelwegen is het glad.

Audio

  • Schadebedrijven hebben het druk Code Oranje geldt in het noorden van het land, omdat het daar flink geijzeld heeft. Er ontstonden files tot wel twintig kilometer... en er waren meerdere ongelukken. Een drukke ochtend dus voor de schadebedrijven in de regio.

Foto

Op de A37 bij Hogeveen en de A32 bij Heerenveen zijn al veel ongelukken gebeurdOp de A37 bij Hogeveen en de A32 bij Heerenveen zijn al veel ongelukken gebeurd

Op de A37 bij Hogeveen en de A32 bij Heerenveen zijn al veel ongelukken gebeurd

NOS

Video en Audio

Meer video en audio