ABP verhoogt pensioenpremie

Pensioenfonds ABP»
Pensioenfonds ABP ANP

Het pensioenfonds voor de ambtenaren, ABP, verhoogt de pensioenpremie volgend jaar. Deze verhoging kost de werkgevers 400 miljoen euro.

Voor een gemiddelde werknemer komt de verhoging neer op een extra premie van 10 euro per maand.

Het Verbond van de werkgevers in de overheidssector, de VSO, noemt de verhoging een "gemiste kans".

Onaanvaardbaar

De premie is nu al "onaanvaardbaar hoog" en een verhoging is volgens de werkgevers ook niet nodig. Zij willen de pensioenafspraken aanpassen.

Werknemers zouden bijvoorbeeld langer moeten doorwerken voor hetzelfde pensioen. Dus in plaats van meer een hogere premie, kiezen de werkgevers voor een sobere regeling.

Afspraken

Omdat werkgevers en werknemers het niet eens werden over een aanpassing van de afspraken heeft het bestuur nu besloten om de premie te verhogen. Het grootste deel van de premieverhoging is volgens het ABP noodzakelijk omdat steeds meer mensen langer leven.

Eerder kondigde het ABP al aan dat de pensioenuitkeringen niet stijgen. Dat raakt de gepensioneerden. Nu gaat dus ook nog een keer de premie omhoog, wat de werkenden in de portemonnee raakt.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 6799 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2454 keer afgespeeld

Meer video en audio