Wie wordt Politicus van het Jaar?

Mark Rutte, Diederik Samsom, Jan Kees de Jager, Henk Kamp, Alexander Pechtold»
Mark Rutte, Diederik Samsom, Jan Kees de Jager, Henk Kamp, Alexander Pechtold NOS / ANP

VVD-leider Mark Rutte, PvdA-leider Diederik Samsom en oud-minister Jan Kees de Jager zijn in de race om Politicus van het Jaar 2012 te worden.

Ook D66-leider Alexander Pechtold en minister Henk Kamp, die eerder dit jaar informateur was, zijn genomineerd voor de verkiezing door parlementaire journalisten.

Mark Rutte

Wie van de vijf de winnaar wordt, wordt zondag bekendgemaakt in een rechtstreekse uitzending tussen 13.00 en 14.00 uur op Radio 1 en Politiek 24.

Vorig jaar en het jaar daarvoor kreeg premier Rutte de titel. Hij was de eerste die zich twee keer Politicus van het Jaar mocht noemen.

Politiek Talent

Behalve de Politicus van het Jaar kiezen de Haagse journalisten het Politieke Talent van 2012. Hierbij gaat het om mensen die na de verkiezingen van 2010 hun entree in 'Den Haag' hebben gemaakt.

In deze categorie zijn minister Lodewijk Asscher, Kamerlid Jesse Klaver en minister Jeanine Hennis-Plasschaert de kanshebbers.

Het is de tiende keer dat het Radio 1 Journaal de verkiezing door parlementaire journalisten organiseert.

Deel deze pagina

Video

Wie wordt Politicus van het Jaar?

VVD-leider Mark Rutte, PvdA-leider Diederik Samsom en oud-minister Jan Kees de Jager zijn in de race om Politicus van het Jaar 2012... te worden. Ook D66-leider Alexander Pechtold en minister Henk Kamp, die eerder dit jaar informateur was, zijn genomineerd voor de verkiezing door parlementaire journalisten.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 424 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 26 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 119 keer afgespeeld

Meer video en audio