Langere treinen in spits

Drukte bij de informatieborden na de invoering van de nieuwe dienstregeling»
Drukte bij de informatieborden na de invoering van de nieuwe dienstregeling ANP

De NS laat in de spits extra lange treinen rijden. Het besluit is genomen na de eerste ervaringen met de nieuwe dienstregeling. Die ging zondag in en heeft een stroom aan klachten opgeleverd, onder meer over overvolle treincoupés.

Van het eigen personeel kreeg de NS de afgelopen dagen 100 meldingen over vertragingen, 300 meldingen over overvolle treinen en 13 meldingen over roosterproblemen.

De NS zegt dat ook klachten van reizigers en consumentenorganisaties zijn meegewogen.

De extra lange treinstellen rijden nu al op de lijnen Enschede-Zwolle, Enschede-Apeldoorn en Apeldoorn-Utrecht. De spitstreinen tussen Almere en Schiphol volgen maandag.

Treinen op de trajecten Roosendaal-Rotterdam, Apeldoorn-Amsterdam en de sprinter Almere-Amsterdam worden zo spoedig mogelijk verlengd.

Sprinters

Tussen Utrecht en Den Bosch gaan begin januari extra lange sprinters rijden. Tussen Amsterdam en Den Haag rijden dan andere treinstellen, die meer zitplaatsen bieden.

Ook op de Flevolijn en rond Weesp komen langere treinen.

Deel deze pagina

Audio

  • NS: op aantal trajecten per direct langere treinen De NS laat in de spits extra lange treinen rijden. Het besluit is genomen na de eerste ervaringen met de nieuwe dienstregeling. Die... ging zondag in en heeft een stroom aan klachten opgeleverd, onder meer over overvolle treincoupés. Woordvoerder van de NS Inge Rijgersberg vertelt op welke trajecten langere spitstreinen gaan rijden.

Video en Audio

Meer video en audio