Verlinden vierde op 100 meter vlinder

Joeri Verlinden»
Joeri Verlinden EPA

Joeri Verlinden is op de WK kortebaan in Istanbul als vierde geëindigd op de 100 meter vlinderslag.

De wereldtitel werd opgeëist door Chad le Clos. Een medaille zat er nimmer in voor de Nederlander.

Le Clos, Tom Shields en Ryan Lochte kenden allen een bliksemstart en hadden halverwege al een aanzienlijk gat op de rest geslagen. De Zuid-Afrikaan, die op de olympische 200 meter Michael Phelps verraste, bleek de snelste. Met 48,82 bleef hij de Amerikaanse concurrentie ruim voor.

Verlinden, die 0,02 langzamer was dan in de halve finales, volgde op liefst 1,63. Op de EK vorige maand was hij ook al als vierde geëindigd.

Details

"Ik heb mezelf blijkbaar toch een beetje gek laten maken door de finalespanning", bekende Verlinden. "Het heeft wat de overhand gekregen op mijn plan, daardoor kon ik niet dat extra's leveren dat nodig is om een stapje te maken."

"Op de kortebaan komt het echt aan op details; de keerpunten moeten honderd procent zijn en niet 95 zoals nu, en je moet perfect uitkomen."

Deel deze pagina

Video

  • video WK kortebaan 2012: Verlinden vierde Joeri Verlinden wordt op de WK kortebaan in Istanbul vierde op de 100 meter vlinderslag. De wereldtitel is... voor Chad le Clos.
  • video "Gewoon jammer, weer vierde" De reactie van Joeri Verlinden na het behalen van de vierde plaats op de 100 meter vlinderslag tijdens de WK... kortebaan in Istanbul.

Video en Audio

Meer video en audio