Gestrande Fyra rijdt weer

Fyra»
Fyra Wikimedia / Creative Commons / Arnold de Vries

De problemen met een gestrande Fyra van vanavond lijken voorbij. Het gestrande treinstel en drie andere Fyra's kunnen verder, zegt een NS-woordvoerder. Reizigers moeten nog wel rekening houden met vertraging.

Tussen 18.00 en 19.00 uur kwam in de buurt van Rotterdam een Fyra stil te staan. Dit had een technische oorzaak, zegt de NS. De trein reed richting Amsterdam. Als gevolg van de storing konden de 3 andere treinen ook niet verder.

De snelle Fyra-verbinding tussen Amsterdam en Brussel is sinds zondag in gebruik. Dat gaat met veel problemen gepaard. Aan het begin van de middag kwam een Fyra stil te staan tussen Leiden en Schiphol.

De helft van de Fyra-reizigers is de afgelopen dagen niet op tijd op zijn bestemming gekomen. Tweederde van de reizigers had een vertraging van een kwartier, 20 procent was langer dan een half uur extra onderweg.

Woede Tweede Kamer

De verstoringen, vertragingen en overvolle treinstellen hebben ook de woede van de Tweede Kamer gewekt. Een meerderheid wil dat de NS wordt gestraft als de prestaties onder de maat blijven.

De NS wijt de problemen met de Fyra aan een combinatie van factoren: technische problemen, de nieuwe dienstregeling en ook de onervarenheid van de machinisten met het nieuwe traject.

Deel deze pagina

Video

Tweede Kamer kritisch over NS

Sinds zondag is er een nieuwe dienstregeling voor de treinen en sindsdien regent het klachten. De Tweede Kamer wil nu de... Nederlandse Spoorwegen in de toekomst nog strenger kunnen afrekenen op de prestaties.

Video en Audio

Meer video en audio