Twente nog zonder Michailov

Peter Bosz (l) en Steve McClaren»
Peter Bosz (l) en Steve McClaren Pro Shots

FC Twente moet het vrijdag in de derby tegen Heracles Almelo nog stellen zonder doelman Nikolai Michailov.

De Bulgaar, die tijdens een training van de nationale ploeg zijn knie blesseerde, komt voor de winterstop niet meer in actie.

Oudgediende Sander Boschker vervangt Michailov in het duel met de buren uit Almelo.

Twijfels over linksback

Wie tegen Heracles linksback speelt bij Twente is evenmin duidelijk. Zowel Edson Braafheid als Robbert Schilder, de beide kandidaten voor de positie, is niet fit. Onzeker is of één van de twee kan spelen.

"We gaan deze spelers op de dag van de wedstrijd nog testen", zei trainer Steve McClaren. "Dan bepalen we pas of ze inzetbaar zijn."

In elk geval zijn Tim Breukers (oud-Heracles), Nicky Kuipers, Andreas Bjelland, Jerson Cabral en Felipe Gutiérrez door blessures nog niet beschikbaar.

Over Heracles zei McClaren: "Ik vind dat die club het aantrekkelijkste voetbal van de eredivisie speelt."

Heracles mist kwartet spelers

Heracles Almelo mist bij FC Twente vier spelers. Daryl van Mieghem (middenvoetsbeentje), Jeroen Veldmate (voet), Luis Pedro (teen) en Dario Vujicevic (hamstring) zijn nog niet fit.

Vorig jaar won Heracles in Enschede. "Het was een geweldige avond", aldus Bosz. "Verder ben ik niet zo van terugkijken. Nu staan er weer twee andere teams."

"Voor de supporters is het een speciale wedstrijd, maar desondanks zijn er niet meer dan drie punten te verdienen. We gaan wel voor die punten."

Deel deze pagina

Audio

  • Armenteros wil weer feest in Almelo Heracles Almelo presteert net als vorig jaar weer prima in de eredivisie. FC Twente-trainer Steve McClaren noemt het voetbal van de... 'kleine buurman' zelfs het beste van de eredivisie. Trainer Peter Bosz en aanvaller Samuel Armenteros blikken daags voor voor de derby in Enschede vooruit op het duel.

Video en Audio

  • » Van Liempt en de minicamera Video Ad van Liempt, journalist, auteur en TV-programmamaker, vraagt bij Belkin en Giant-Shimano naar de...23 jul 2014, 473 keer afgespeeld
  • » De dag van morgen, donderdag 24 juli Video Een vooruitblik op de zeventientiende etappe van de Tour de France 2014, die van Pau naar Hautacam...23 jul 2014, 1090 keer afgespeeld
  • » Tourquiz woensdag 23 juli Video In de Tourquiz van dit jaar zijn we op zoek naar een bijnaam van een wielrenner uit het verleden of...23 jul 2014, 212 keer afgespeeld

Meer video en audio