Staphorst geschokt door zelfmoord

Joop Alssema»
Joop Alssema NOS

Staphorst is "geschokt en ontsteld" door de zelfmoord van een meisje van 15 uit het dorp. Dat heeft burgemeester Alssema gezegd. Het meisje sprong dinsdag voor een trein, mogelijk omdat ze werd gepest.

De burgemeester heeft aangekondigd dat er morgenavond een besloten bijeenkomst is voor jongeren uit Staphorst, om over de gebeurtenis te praten.

Onderzoek

Scholengemeenschap AOC Terra in Meppel, waar het meisje op school zat, zegt dat ze een leergierige en serieuze leerlinge was. Ze zou komend voorjaar eindexamen doen. Bij het schoolgebouw in Meppel hangt de vlag halfstok en is een gedenkruimte ingericht.

Vanochtend had AOC Terra al een onderzoek aangekondigd naar de zelfmoord van het meisje. Ze zou in haar afscheidsbrief hebben geschreven dat ze op school werd gepest. De school neemt dat "zeer serieus" en laat onderzoeken of dat inderdaad zo was.

Begrafenis

Het 15-jarige meisje uit Staphorst wordt maandag begraven. Op verzoek van de familie gebeurt dat in besloten kring.

Deel deze pagina

Video

Onderzoek naar zelfmoord meisje Staphorst

Een vmbo-school in Meppel gaat onderzoek doen naar de zelfmoord van een leerling. Het meisje van 15 uit Staphorst sprong dinsdag,... voor de ogen van enkele klasgenoten, voor de trein.

Audio

  • 'School wil niet zeggen of pesterijen bekend waren' De school van een scholiere die dinsdag voor de trein sprong, heeft zojuist een toelichting gegeven. Het meisje van vijftien uit... Staphorst zou zijn gepest. Verslaggever Trudy van Rijswijk is in Staphorst.

Video en Audio

Meer video en audio