NAVO-chef: Assad-regime wankelt

Anders Fogh Rasmussen»
Anders Fogh Rasmussen EPA

NAVO-secretaris-generaal Rasmussen denkt dat het Syrische regime op instorten staat. "Het is een kwestie van tijd", zei Rasmussen na een ontmoeting met premier Rutte in Brussel.

Rasmussen veroordeelde Syrië ook voor het gebruik van scudraketten. Syrië toont daarmee aan geen enkel respect te hebben voor de levens van Syrische burgers, zei de NAVO-chef.

Eerder vandaag zei de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken Bogdanov dat het regime van president Assad steeds meer terrein verliest. Hij zei niet uit te sluiten dat het gewapend verzet de strijd wint. Niet eerder liet Rusland, de belangrijkste bondgenoot van Syrië, zich in dergelijke bewoordingen uit.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Niemand weet hoeveel tijd Assad nog heeft' Staat het regime van de Syrische president Assad op wankelen? Volgens de Russische plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken... is Assad aan de verliezende hand en ook NAVO-chef Rasmussen liet vandaag weten dat het regime op het instorten staat. Een gesprek met correspondent Sander van Hoorn.

Video en Audio

Meer video en audio