Stroom klachten NS houdt aan

 »
  Siwart Mackintosh / Flickr creative commons 2.0 / by-nc-sa

Bij reizigersvereniging Rover blijven de klachten binnenkomen over de nieuwe dienstregeling van de NS. De vereniging opende op 9 december een meldpunt waar reizigers hun beklag kunnen doen over de nieuwe dienstregeling. Tot nu toe zijn 1720 klachten binnengekomen. De meeste reizigers klagen over te volle treinen.

"We ontvangen veel klachten via Twitter. Algelopen dagen waren dat er soms honderd per uur", vertelt Sanne van Galen van Rover.

Knelpunten

Van Galen zegt dat er elk jaar klachten binnenkomen over de nieuwe dienstregeling. "Maar dit is de eerste keer dat we binnen een paar dagen over de duizend gaan."

"Er wordt geklaagd over knelpunten die er eerder niet waren. Zoals Almere Buiten en de verbinding tussen het westen en oosten van het land", aldus Van Galen van Rover.

Meldpunt

Rover houdt het meldpunt zeker tot de jaarwisseling open en stuurt de NS wekelijks een overzicht van de gegevens die binnenkomen.

Deel deze pagina

Video

Tweede Kamer kritisch over NS

Sinds zondag is er een nieuwe dienstregeling voor de treinen en sindsdien regent het klachten. De Tweede Kamer wil nu de... Nederlandse Spoorwegen in de toekomst nog strenger kunnen afrekenen op de prestaties.

Video en Audio

  • » Het nieuws in 60 seconden (13.00 uur) Video Het belangrijkste nieuws van vrijdag 31 oktober 2014.31 okt 2014, 0 keer afgespeeld
  • » Tekort aan straaljagerpiloten Video De Koninklijke Luchtmacht heeft moeite om jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot...31 okt 2014, 1400 keer afgespeeld
  • » Kamer verrast door naheffing Video De oppositie in de Tweede Kamer is verrast door de aankondiging van het kabinet dat miljoenen...31 okt 2014, 2689 keer afgespeeld

Meer video en audio