VUmc komt met verbeterplan

 »
  NOS

Het VU medisch centrum in Amsterdam neemt maatregelen om de samenwerking tussen artsen te verbeteren. Het academische ziekenhuis heeft een verbeterplan opgesteld, waarmee de kwaliteit van de zorg en de patiëntveiligheid moeten verbeteren.

Ook wordt de raad van toezicht vernieuwd en zal er een nieuwe raad van bestuur worden aangesteld. De raad van bestuur moet dichter op de werkvloer zitten.

Het VUmc kwam afgelopen jaar een paar keer negatief in het nieuws. Artsen wilden niet meer met elkaar samenwerken, er werden in het geheim televisieopnamen gemaakt op de Spoedeisende Hulp en kort geleden is een onderzoek gestart naar onjuiste declaraties.

Niet ontzien

Met deze maatregelen denkt het VUmc de problemen achter zich te kunnen laten.

De toezichtsraad heeft ook zijn eigen functioneren laten onderzoeken. De conclusie is dat het toezicht "niet adequaat" is geweest. In verband daarmee treden drie leden van de raad versneld af.

Cees Veerman, voorzitter van de raad van toezicht, zegt in een persverklaring: "Het is, al met al, een pakket met stevige maatregelen geworden, waarbij we onszelf niet ontzien. Maar dat is nodig om het vertrouwen in het VUmc te herstellen".

Deel deze pagina

Audio

  • 'Meer medici in raad van bestuur VUmc' Het VU medisch centrum in Amsterdam krijgt een nieuwe raad van bestuur. Er was nogal wat aan de hand het afgelopen jaar; artsen die... ruzie kregen, geheime televisie-opnames en er loopt ook een onderzoek naar het declaratiegedrag van bepaalde artsen. Cees Veerman, oud-minister van Landbouw, is de voorzitter van de raad van toezicht.

Video en Audio

  • » Tunesië stemt na de lente Video Morgen zijn er verkiezingen in het land waar de Arabische Lente begon, Tunesië. Het enige land ook...25 okt 2014, 28 keer afgespeeld
  • » President Hollande opent Picasso-museum Video Na een grondige renovatie die 5 jaar duurde, is het Picasso-museum in Parijs weer open. President...25 okt 2014, 285 keer afgespeeld
  • » Bijlzwaaier New York was radicale moslim Video De man die donderdag agenten in New York met een bijl aanviel, was een geradicaliseerde moslim. De...25 okt 2014, 5181 keer afgespeeld

Meer video en audio