Tentenkamp Den Haag ontruimd

Het tentenkamp in Den Haag»
Het tentenkamp in Den Haag ANP

In Den Haag is het tentenkamp met uitgeprocedeerde asielzoekers ontruimd. De politie heeft daarbij 28 asielzoekers aangehouden. Sommigen hadden zich vastgeketend als verzet tegen de ontruiming.

In het kamp op de Koekamp waren vanochtend nog zo'n 50 vluchtelingen aanwezig. Een aantal asielzoekers had vannacht het tentenkamp al verlaten. De gemeente gaat het tentenkamp nu verder afbreken en opruimen.

Gezondheidsrisico's

De asielzoekers bivakkeerden sinds 15 september vlak bij het station Den Haag Centraal. De asielzoekers hadden een kort geding aangespannen tegen het stadsbestuur, maar de Haagse rechtbank wees hun verzoek om te mogen blijven gisteren af.

Burgemeester Van Aartsen van Den Haag wilde dat de asielzoekers zouden vertrekken omdat hij de gezondheidsrisico's te groot vindt nu de winter is begonnen.

Tweet

Een manager bij het ministerie van Binnenlandse Zaken bood vanochtend zijn excuses aan voor een tweet die hij verstuurde over de ontruiming van het tentenkamp.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 6526 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 8114 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 6766 keer afgespeeld

Meer video en audio