Chelsea bereikt finale WK clubs

Chelsea heeft dankzij een 3-1 zege op het Mexicaanse Monterrey de finale van het WK voor clubs bereikt.

In de finale stuit de Champions League-winnaar op Corinthians, de kampioen van Zuid-Amerika die woensdag Afrikaans kampioen Al-Ahly klopte.

ConCaCaf-winnaar Monterrey lag kort na rust definitief op zijn rug. Juan Mata had na zeventien minuten al de score geopend na een prachtige aanval. Na een hakbal van Oscar werd de Spanjaard door Ashley Cole op maat bediend. Meteen na rust scoorde Fernando Torres met een van richting veranderd schot. Niet veel later schoot Darvin Chavez in eigen doel.

De Mexicanen gingen nog wel op zoek naar een eretreffer en die kwam er ook, een minuut in blessuretijd, via Aldo de Nigris.