Opnieuw geweld bij voetbalwedstrijd

 »
  NOS

Een KNVB-scheidsrechter heeft afgelopen dinsdag bij een oefenwedstrijd in Arnhem een klap gekregen. Scheidsrechter Rob Oldenhave gaf een speler van amateurclub MASV twee keer geel en dus rood, voor schelden. De speler haalde daarop uit naar de scheidsrechter, die onmiddellijk de wedstrijd staakte.

De speler van MASV wilde een penalty. Hij zou gevloerd zijn door de keeper van tegenstander De Paasberg. Volgens Oldenhave was er niks aan de hand en kon er verder worden gespeeld.

Aangifte

De speler pikte dit niet en schold de arbiter uit. Medespelers probeerden hem te kalmeren maar dat hielp niet en hij haalde uit naar Oldenhave. De scheidsrechter heeft geen letsel opgelopen. Hij twijfelt wel of hij dit weekend moet fluiten en overweegt aangifte te doen.

Richard Nieuwenhuizen

Het incident gebeurde twee dagen na de stille tocht voor grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Volgens Oldenhave heeft dat dus niks opgeleverd. "Er is niks veranderd. Het gaat gewoon door."
MASV heeft de betrokken speler geschorst. Daarnaast krijgt hij een straatverbod opgelegd; hij mag voorlopig niet op het sportpark in Arnhem komen. Bij de eerste algemene ledenvergadering wordt de speler geroyeerd. Volgens voorzitter Ben de Ridder van MASV kun je weinig doen tegen dit soort geweld. Hij zag het ook niet aankomen: "Het was een vriendschappelijk sfeertje. Dit gebeurt in een fractie van een seconde. Het is niet te voorzien." Vanavond komt het eerste elftal van MASV bijeen om te praten over het incident.

Deel deze pagina

Video

Opnieuw KNVB-scheidsrechter geslagen

Opnieuw heeft een KNVB-scheidsrechter klappen opgelopen. Dat gebeurde bij een oefenwedstrijd in Arnhem, toen hij een speler van... amateurclub M.A.S.V. rood had gegeven voor schelden.

Audio

  • 'Uit het niks kreeg ik in één keer een klap' Op dinsdagavond heeft een scheidsrechter een klap gekregen tijdens een oefenwedstrijd in Arnhem bij de club MASV. De scheidsrechter... vertelt wat er gebeurde en later hoort u het bestuurslid Ben de Ridder van MASV.
  • 'Intriest dat dit zo snel alweer gebeurt' Opnieuw is een scheidsrechter slachtoffer geworden van geweld op het voetbalveld. Tijdens een oefenwedstrijd in Arnhem gaf een... speler van amateurclub MASV dinsdag een klap aan de scheidsrechter toen hij zijn tweede gele kaart kreeg. Johan Dollekamp is voorzitter van scheidsrechtersvereniging COVS. Hij stapte vanmiddag net bij voetbalbond KNVB binnen voor overleg, toen hij dit verhaal hoorde.

Video en Audio

Meer video en audio