Shell: vd Veer vertrekt, Zalm komt

Jeroen van der Veer»
Jeroen van der Veer ANP

De oud-topman van Shell, Jeroen van der Veer, neemt definitief afscheid van het bedrijf. Na de aandeelhoudersvergadering in mei volgend jaar stopt hij ook als commissaris bij Shell. Hij heeft er dan een termijn van vier jaar opzitten.

Van der Veer (65) heeft 42 jaar bij het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern gewerkt. In oktober 2004 kreeg hij de leiding na de crisis rond gesjoemel met cijfers over de olieresererves. In juli 2009 werd hij als bestuursvoorzitter opgevolgd door de Zwitser Peter Voser. Zelf nam hij zitting in de raad van commissarissen.

Bankier Gerrit Zalm (60), bestuursvoorzitter van ABN Amro, is voorgedragen als nieuwe commissaris. Hij begint op 1 januari, op de aandeelhoudersvergadering in mei zal zijn benoeming worden bekrachtigd. Volgens een Shell-woordvoerder is Zalm gekozen vanwege "zijn zeer ruime ervaring en zijn achtergrond''.

Deel deze pagina

Audio

  • Van der Veer: ik moet eens leren nee te zeggen Jeroen van der Veer vertrekt definitief bij Shell. Sinds een paar jaar was hij er al geen bestuursvoorzitter meer. In mei gaat hij... nu ook weg als commissaris bij het oliebedrijf.

Video en Audio

Meer video en audio