Zware aanslag voorstad Damascus

Damascus»
Damascus Sharnik / Flickr / Creative Commons - by-nc-sa

In een voorstad van Damascus zijn bij een aanslag zeker zestien mensen omgekomen, meldt de Syrische staatstelevisie. De helft van de slachtoffers zouden vrouwen en kinderen zijn.

De staatstelevisie meldt dat een auto vol met explosieven ontplofte in de buurt van een school in de stad Qatana.

Gisteren werd een aanslag gepleegd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken in Damascus. Er was een ontploffing bij de hoofdingang van het gebouw, waardoor volgens staatsmedia zes mensen om het leven kwamen.

Scudraketten

De Syrische opstandelingen lijken de afgelopen tijd terrein te winnen op het leger. Steeds meer militaire bases zijn in handen gevallen van het gewapend verzet.

Gisteren verklaarden Amerikaanse functionarissen en bronnen bij de NAVO dat het Syrische leger deze week voor het eerst scudraketten heeft ingezet. Een woordvoerder van het Witte Huis sprak van een wanhoopsdaad.

Deel deze pagina

Video

  • video 16 doden bij aanslag Damascus In een een voorstad van Damascus zijn bij een aanslag zeker zestien doden en twintig gewonden gevallen. Dat... meldt de Syrische staatstelevisie.
  • video Rasmussen: Syrisch regime staat op instorten NAVO-secretaris-generaal Rasmussen heeft vandaag gezegd dat in Syrië het regime van president Assad op... instorten staat.
  • video Vrij Syrisch Leger vecht vooral om te overleven In Syrië is de overgrote meerderheid van de opstandelingen veel gematigder dan de moslimextremisten. Ze... leven tamelijk onzichtbaar op het platteland, zoals in de regio onder de stad Idlib, waar verslaggever Lex Runderkamp deze reportage maakte.

Video en Audio

Meer video en audio