Rabobank wordt Blanco Pro Cycling

Robert Gesink»
Robert Gesink NOS

De Rabobank-wielerploeg gaat vanaf 1 januari verder onder de naam Blanco Pro Cycling Team.

De Nederlandse ploeg heeft bovendien Richard Plugge aangesteld als de nieuwe algemeen directeur.

Plugge, nu nog communicatiemanager bij de ploeg, volgt Harold Knebel op. Knebel had al eerder aangekondigd aan het eind van dit jaar op te zullen stappen.

De nieuwe directeur gaat samen met het technisch management, bestaande uit Louis Delahaije, Nico Verhoeven en Merijn Zeeman, de dagelijkse leiding over de formatie voeren.

Rabobank maakte in oktober bekend na zeventien jaar te stoppen met de sponsoring van de wielerformatie. De bank had geen vertrouwen meer in de wielersport na het vernietigende dopingrapport van het USADA. Daarin bekende oud-Raborenner Levi Leipheimer dat hij in zijn tijd bij de ploeg epo heeft gebruikt.

Een nieuwe hoofdsponsor heeft zich nog niet aangediend. Wel zal Giant fietsen en kleding blijven leveren aan de ploeg en als subsponsor fungeren.

Vrouwenploeg

Rabobank zal de vrouwenploeg nog wel blijven sponsoren, nog zeker vier jaar. De equipe gaat Rabobank/Liv Giant Team heten en zal worden ondergebracht in een zelfstandige stichting, die wordt opgericht door kopvrouw Marianne Vos.

Om een goede overgang te realiseren zal Knebel namens Rabobank tijdelijk zitting nemen in het stichtingsbestuur.

Ook voor het Continental Team wordt een stichting opgericht, maar dan door de wielerbond KNWU. Rabo zal dit 'Development Team' voor ten minste vier jaar financieel gaan steunen.

Deel deze pagina
Dit artikel zit in dossier...

Rabobank uit wielersport

Audio

  • Lippens over Blanco Pro Cycling Blanco Pro Cycling. Dat is vanaf 1 januari 2013 de naam waarmee Rabobank verder gaat. Ook in de organisatie verandert het een en... ander. Gio Lippens legt uit.

Video

Blanco Pro Cycling showt kledij

De Rabobank-wielerploeg rijdt in 2013 vooralsnog onder de naam Blanco Pro Cycling Team rond in de wielerkoersen. Donderdag werd de... naam en het nieuwe shirt van de ploeg gepresenteerd.

Video en Audio

  • » "Een echt salomonsoordeel" Audio NOS-correspondent Joost van Egmond reageert op de straf die Servië en Albanië hebben gekregen na...24 okt 2014, 306 keer afgespeeld
  • » ATP Basel 2014: Dimitrov-Pospisil Video Beelden van de partij tussen Grigor Dimitrov en Vasek Pospisil in de tweede ronde van het...24 okt 2014, 2020 keer afgespeeld
  • » ATP Valencia 2014: Murray-Fognini Video Beelden van de partij tussen Andy Murray en Fabio Fognini in de tweede ronde van het ATP-toernooi...24 okt 2014, 1294 keer afgespeeld

Meer video en audio