18 jaar cel voor dood juwelier Hund

Verdachte Soufiane B. voor de rechter in april dit jaar»
Verdachte Soufiane B. voor de rechter in april dit jaar ANP

De man die juwelier Fred Hund uit Amsterdam tijdens een overval doodschoot, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar. Dat komt overeen met de eis van de officier van justitie.

De 20-jarige Soufiane B. had in oktober 2010 samen met een andere man de zaak van Fred Hund en zijn broer Gerard overvallen. Toen Hund (66) de twee overvallers naar buiten wilde werken, werd hij op straat in zijn buik geschoten. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis. De mededader van B. is nooit gevonden.

'Bruut geweld'

Volgens de rechter is de straf hoog vanwege het brute geweld. "Bij de overval op Hund gaat het om een winkelier die op klaarlichte dag is doodgeschoten zodat de daders met hun buit konden vluchten. Dat heeft een enorme impact gehad op de nabestaanden en de samenleving."

Ook neemt de rechter het de verdachte kwalijk dat hij na de dood van Hund door is gegaan met het plegen van overvallen.

Deel deze pagina

Video

18 jaar cel voor overvaller op juwelier Fred Hund

De man die juwelier Fred Hund uit Amsterdam heeft doodgeschoten, is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar.

Audio

  • 'Hij is gewoon doorgegaan met het plegen en voorbereiden van overvallen' De man die wordt verdacht van het doodschieten van juwelier Fred Hund uit Amsterdam is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18... jaar. De 20-jarige Soufiane B. had in oktober 2010 samen met een andere man de zaak van Fred Hund en zijn broer Gerard overvallen. Toen Hund de twee overvallers naar buiten wilde werken, werd hij op straat in zijn buik geschoten. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis .De persrechter legt uit waarom de straf zo hoog is.

Video en Audio

Meer video en audio