Sao Paulo wint tumultueuze finale

Lucas»
Lucas EPA

Sao Paulo heeft de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League, gewonnen.

De Braziliaanse club won na de 0-0 bij het Argentijnse CA Tigre de tumultueuze return met 2-0.

De stand bij rust werd de eindstand, omdat de spelers van Tigre weigerden na de pauze om op het veld terug te keren. Argentijnse officials zeiden na afloop dat Braziliaanse politie-agenten enkele spelers van Tigre met knuppels hadden geslagen nadat de twee teams het in de rust met elkaar aan de stok hadden gekregen. Enkele agenten zouden zelfs hun pistolen hebben getrokken.

Pistool op de borst

"Ze sloten ons in en één agent richtte zijn pistool op de borst van onze doelman", aldus Tigre-trainer Nestor Gorosito. "Zij en de beveiligers hebben ons geslagen. Ik denk dat ze met een man of twintig waren."

De FIFA, die zich al zorgen maakt omdat de voorbereidingen op het WK van 2014 in Brazilië moeizaam verlopen, zegt het voorval grondig te gaan onderzoeken.

De doelpuntenmakers in het duel waren Lucas, die zijn laatste wedstrijd voor Sao Paulo speelde voordat hij naar Paris Saint-Germain vertrekt, en Osvaldo.

Deel deze pagina

Audio

  • Finale Zuid-Amerika Cup eindigt in chaos De Braziliaanse voetbalclub Sao Paulo speelde tegen de Argentijnse club Tigre. De wedstrijd liep zo uit de hand dat de Argentijnse... ploeg na de rust weigerde het veld op te komen.

Video en Audio

  • » CL: Real Madrid - Bayern München Video Samenvatting van de wedstrijd tussen Real Madrid en Bayern München in de halve finale van de...23 apr 2014, 7721 keer afgespeeld
  • » Robben: vol gas in eigen huis Video De reactie van Arjen Robben na de Champions League-wedstrijd Real Madrid - Bayern München (1-0).23 apr 2014, 6395 keer afgespeeld
  • » FC Twente knoeit met jaarrekening Audio Voetbalclub FC Twente dreigt onder curatele van de KNVB te komen. Als de club dan grote uitgaven...23 apr 2014, 286 keer afgespeeld

Meer video en audio