Sao Paulo wint tumultueuze finale

Lucas»
Lucas EPA

Sao Paulo heeft de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League, gewonnen.

De Braziliaanse club won na de 0-0 bij het Argentijnse CA Tigre de tumultueuze return met 2-0.

De stand bij rust werd de eindstand, omdat de spelers van Tigre weigerden na de pauze om op het veld terug te keren. Argentijnse officials zeiden na afloop dat Braziliaanse politie-agenten enkele spelers van Tigre met knuppels hadden geslagen nadat de twee teams het in de rust met elkaar aan de stok hadden gekregen. Enkele agenten zouden zelfs hun pistolen hebben getrokken.

Pistool op de borst

"Ze sloten ons in en één agent richtte zijn pistool op de borst van onze doelman", aldus Tigre-trainer Nestor Gorosito. "Zij en de beveiligers hebben ons geslagen. Ik denk dat ze met een man of twintig waren."

De FIFA, die zich al zorgen maakt omdat de voorbereidingen op het WK van 2014 in Brazilië moeizaam verlopen, zegt het voorval grondig te gaan onderzoeken.

De doelpuntenmakers in het duel waren Lucas, die zijn laatste wedstrijd voor Sao Paulo speelde voordat hij naar Paris Saint-Germain vertrekt, en Osvaldo.

Deel deze pagina

Audio

  • Finale Zuid-Amerika Cup eindigt in chaos De Braziliaanse voetbalclub Sao Paulo speelde tegen de Argentijnse club Tigre. De wedstrijd liep zo uit de hand dat de Argentijnse... ploeg na de rust weigerde het veld op te komen.

Video en Audio

  • » Ehren: niet onze beste wedstrijd Audio De reactie van Den Bosch-coach Raoul Ehren na het 0-0 gelijkspel tegen Kampong in de...31 okt 2014, 39 keer afgespeeld
  • » ATP Parijs 2014: Federer-Raonic Video Beelden van de partij tussen Roger Federer en Milos Raonic in de kwartfinales van het...31 okt 2014, 1954 keer afgespeeld
  • » Kampong blij met punt tegen Den Bosch Audio De reactie van Kampong-coach Stijn van Roosendaal na het 0-0 gelijkspel in en tegen Den Bosch in de...31 okt 2014, 30 keer afgespeeld

Meer video en audio