Sao Paulo wint tumultueuze finale

Sao Paulo heeft de Copa Sudamericana, de Zuid-Amerikaanse equivalent van de Europa League, gewonnen.

De Braziliaanse club won na de 0-0 bij het Argentijnse CA Tigre de tumultueuze return met 2-0.

De stand bij rust werd de eindstand, omdat de spelers van Tigre weigerden na de pauze om op het veld terug te keren. Argentijnse officials zeiden na afloop dat Braziliaanse politie-agenten enkele spelers van Tigre met knuppels hadden geslagen nadat de twee teams het in de rust met elkaar aan de stok hadden gekregen. Enkele agenten zouden zelfs hun pistolen hebben getrokken.

Pistool op de borst

"Ze sloten ons in en één agent richtte zijn pistool op de borst van onze doelman", aldus Tigre-trainer Nestor Gorosito. "Zij en de beveiligers hebben ons geslagen. Ik denk dat ze met een man of twintig waren."

De FIFA, die zich al zorgen maakt omdat de voorbereidingen op het WK van 2014 in Brazilië moeizaam verlopen, zegt het voorval grondig te gaan onderzoeken.

De doelpuntenmakers in het duel waren Lucas, die zijn laatste wedstrijd voor Sao Paulo speelde voordat hij naar Paris Saint-Germain vertrekt, en Osvaldo.