CDA-meldpunt voor 'highschools'

 »
  ANP

Het CDA start een meldpunt waar ouders van schoolgaande kinderen hun verhalen kwijt kunnen over coffeeshops in de buurt van scholen. Het CDA-Kamerlid Oskam opent een website waar melding gemaakt kan worden van drugsgebruik- en verkoop in de buurt van een school.

Het CDA doet dit omdat het kabinet geen minimale afstand tussen de school en een coffeeshop meer verplicht stelt. Het vorige kabinet regelde dat binnen een straal van 250 meter rond een school geen coffeeshop mocht staan.

Resultaten

Het CDA vreest dat gemeenten drugsgebruik rond een school nu niet hard genoeg zullen aanpakken. Volgens het Kamerlid Oskam zijn ook veel mensen ongerust over de gevolgen van drugsaanbod in de buurt van scholen.

Oskam verwacht honderden reacties te verzamelen. Hij hoopt hiermee minister Opstelten van Veiligheid en Justitie te overtuigen van de noodzaak om een grotere afstand te verplichten tussen een school en een coffeeshop.

Minister Opstelten denkt dat hij door overleg met gemeenten betere resultaten bereikt. Gisteren maakte Amsterdam bekend dat er een blowverbod komt op scholen.

Deel deze pagina

Audio

  • CDA begint meldpunt voor coffeeshops in de buurt van scholen Het CDA begint vanmorgen met een site waarop verontruste ouders melding kunnen maken van coffeeshops in de buurt van de school van... hun kinderen. De partij doet dat omdat het kabinet geen minimale afstand tussen school en coffeeshop verplicht steld. Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie wil dat niet meer opleggen en hoopt in overleg met gemeente tot betere resultaten te komen.

Video en Audio

Meer video en audio