McAfee gearriveerd in Miami

John McAfee op het vliegveld van Guatemala-Stad»
John McAfee op het vliegveld van Guatemala-Stad AFP

Software-ondernemer John McAfee is aangekomen in de Verenigde Staten. Hij landde om 19.00 uur lokale tijd op het vliegveld van Miami.

McAfee is door Guatemala uitgeleverd aan de VS.

Op de vlucht

De software-pionier werd vorige week opgepakt nadat hij drie weken lang op de vlucht was geweest voor de politie van buurland Belize, waar hij al jaren woont.

McAfee wordt daar gezocht in verband met de moord op zijn buurman. McAfee is volgens de politie geen verdachte, maar moet als getuige worden ondervraagd over de relatie met zijn buurman.

Die was eerder vermoord aangetroffen. McAfee en zijn buurman hebben al jarenlang een conflict. Dat gaat onder meer over agressieve bewakers en honden op het terrein van McAfee.

Niet veilig

Volgens McAfee is hij in Belize niet veilig, omdat hij gegevens zou hebben over grootschalige corruptie binnen de politie van dat land.

Toen duidelijk werd dat Guatemala hem niet wil hebben, liet McAfee in een videoboodschap weten dat hij liever naar de Verenigde Staten wil gaan.

FBI

De softwarepionier heeft een Brits en een Amerikaans paspoort. De FBI heeft aan persbureau AP laten weten dat het federale bureau niet betrokken is geweest bij de aankomst van McAfee. Er is geen internationaal arrestatiebevel tegen hem, daarom ziet de FBI geen reden om hem gevangen te zetten.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Guldens, florijnen en dukaten" Audio De Nederlandsche Bank viert het 200-jarig bestaan. Door de oprichting van De Nederlandsche Bank...24 apr 2014, 7 keer afgespeeld
  • » Windenergie is onnodig duur Video Dat blijkt uit onderzoek van de NOS. Dat komt doordat de overheid de grondprijzen, kunstmatig hoog...24 apr 2014, 405 keer afgespeeld
  • » "Asielbeleid nog altijd onder de maat" Video Het asielbeleid in Nederland is nog altijd niet humaan genoeg. Dat zegt stichting VluchtelingenWerk...24 apr 2014, 202 keer afgespeeld

Meer video en audio