'Opnieuw chemiebedrijf R'dam dicht'

Chemiebedrijf Abengoa Bioenergy in Rotterdam gaat vrijwillig dicht»
Chemiebedrijf Abengoa Bioenergy in Rotterdam gaat vrijwillig dicht  

Chemiebedrijf Abengoa Bioenergy in Rotterdam gaat vrijwillig dicht, omdat de brandblussystemen niet op orde zijn. Bronnen melden aan RTV Rijnmond dat het bedrijf op korte termijn 3 maanden dichtgaat.

Vorige week was er bij Abengoa een controle van de milieudienst DCMR, de Inspectie SZW en de Veiligheidsregio. Daaruit bleek onder meer dat de blussystemen niet gecertificeerd zijn. Andere veiligheidsproblemen die 2 jaar geleden al waren aangekaart, zouden ook niet zijn opgelost.

Volgens RTV Rijnmond waren bijvoorbeeld hoogte-alarmmelders van ethanoltanks niet in orde. Daardoor kan niet worden gezien of een tank overloopt.

Herstelplan

Het bedrijf heeft een herstelplan opgesteld en wil in de 3 maanden dat het dichtgaat de grootste problemen verhelpen. Het herstelplan zou ook zijn voorgelegd aan de inspectiediensten.

Abengoa Bioenergy ligt aan de Merwedeweg in de Europoort en produceert bio-ethanol uit mais. Van de restproducten wordt onder meer veevoer gemaakt.

Odfjell

In juli kwam tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam in opspraak vanwege ernstige veiligheidsrisico's. Onder meer de brandblus- en koelvoorzieningen op het terrein werkten niet goed. Sinds eind juli ligt het bedrijf op last van inspectiediensten voor een groot deel stil.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Windhoos bij Klazienaveen Video Vanavond was er een windhoos in Klazienaveen te zien. Hendri Hogenbirk maakte de beelden.20 sep 2014, 11221 keer afgespeeld
  • » "Turkije zal nu echt kleur moeten bekennen" Video 49 Turken, die maandenlang door de terroristische IS in SyriĆ« werden gegijzeld, zijn weer terug in...20 sep 2014, 10059 keer afgespeeld
  • » Windhoos gezien in buurt Erica Video In sommige delen van het land is de droge periode ten einde gekomen met zoveel regenval, dat er...20 sep 2014, 79724 keer afgespeeld

Meer video en audio