'Opnieuw chemiebedrijf R'dam dicht'

Chemiebedrijf Abengoa Bioenergy in Rotterdam gaat vrijwillig dicht»
Chemiebedrijf Abengoa Bioenergy in Rotterdam gaat vrijwillig dicht  

Chemiebedrijf Abengoa Bioenergy in Rotterdam gaat vrijwillig dicht, omdat de brandblussystemen niet op orde zijn. Bronnen melden aan RTV Rijnmond dat het bedrijf op korte termijn 3 maanden dichtgaat.

Vorige week was er bij Abengoa een controle van de milieudienst DCMR, de Inspectie SZW en de Veiligheidsregio. Daaruit bleek onder meer dat de blussystemen niet gecertificeerd zijn. Andere veiligheidsproblemen die 2 jaar geleden al waren aangekaart, zouden ook niet zijn opgelost.

Volgens RTV Rijnmond waren bijvoorbeeld hoogte-alarmmelders van ethanoltanks niet in orde. Daardoor kan niet worden gezien of een tank overloopt.

Herstelplan

Het bedrijf heeft een herstelplan opgesteld en wil in de 3 maanden dat het dichtgaat de grootste problemen verhelpen. Het herstelplan zou ook zijn voorgelegd aan de inspectiediensten.

Abengoa Bioenergy ligt aan de Merwedeweg in de Europoort en produceert bio-ethanol uit mais. Van de restproducten wordt onder meer veevoer gemaakt.

Odfjell

In juli kwam tankopslagbedrijf Odfjell in Rotterdam in opspraak vanwege ernstige veiligheidsrisico's. Onder meer de brandblus- en koelvoorzieningen op het terrein werkten niet goed. Sinds eind juli ligt het bedrijf op last van inspectiediensten voor een groot deel stil.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 193 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 47 keer afgespeeld
  • » "Alles weer bij het oude in Syrië" Video De opmars van IS en de strijd rond Kobani overheersen nu al maanden het nieuws over Syrië. Het...22 okt 2014, 9491 keer afgespeeld

Meer video en audio