'Ging net beter met B1 Nieuw Sloten'

Wim Snoek, oprichter sv Nieuw Sloten, bij Pauw en Witteman»
Wim Snoek, oprichter sv Nieuw Sloten, bij Pauw en Witteman  

Het gedrag van de spelers van de B1 van sv Nieuw Sloten was vlak voor de zware mishandeling van grensrechter Nieuwenhuizen iets verbeterd. Dat zei de oprichter van de club, Wim Snoek, in het tv-programma Pauw en Witteman.

Zo'n twee maanden voor het fatale incident van 2 december, had het team al een waarschuwing gekregen van de club. Volgens Snoek werd er sindsdien nadrukkelijk aan het gedrag in het team gewerkt.

"Die jongens moesten we bijsturen. Ze kwamen te laat op de training, ze schreeuwden, gebruikten het woord kanker. Dit zijn dingen die niet passen op het veld, maar je zag dat het gedrag wel verbeterde."

De maat was vol

Volgens Snoek was de maat vol, toen hij hoorde dat er weer een incident was geweest met het team. "Er werd mij verteld dat er een vechtpartij was op het veld. Een vechtpartij op het veld betekende in dit geval al, helaas pindakaas, het is over met dit team."

Hoewel de ernst van de situatie nog onduidelijk was, werd al meteen besloten dat het team zou worden opgeheven. "Het was de bedoeling om dat tijdens de bestuursvergadering te bekrachtigen."

Nauwelijks in de media

De voetbalclub Nieuw Sloten is sinds het incident nauwelijks in de media geweest. Volgens Snoek is de club uit piëteit met de nabestaanden terughoudend gebleven. "Ik wil onze oprechte deelneming betuigen. Wij zijn ook in een heel diepe shock."

Sinds de mishandeling op 2 december zijn er geen leden geweest die zich hebben afgemeld. De oprichter hoopt dat sv Nieuw Sloten kan blijven bestaan. "Hoe lastig het ook is, ook wij moeten door met onze vereniging."

Nog acht mensen vast

Voor de mishandeling van de overleden grensrechter Richard Nieuwenhuizen zitten nog zeven spelers van Nieuw Sloten en een van de vaders vast. Wat hun rol was bij de mishandeling, is nog onduidelijk.

Deel deze pagina

Video en Audio

Meer video en audio