Syrië vuurt scuds af op verzet

Archiefbeeld van Syrische testen met scudraketten»
Archiefbeeld van Syrische testen met scudraketten Defense Update

Het Syrische leger heeft deze week voor het eerst scudraketten ingezet in de strijd tegen de opstandelingen. Dat melden functionarissen van de Amerikaanse regering en de NAVO.

Vanuit de hoofdstad Damascus zouden niet-geleide ballistische raketten voor de korte afstand zijn afgevuurd op doelen van het Vrije Syrische Leger in het noorden van het land. Volgens anonieme bronnen in de VS zou het om tien raketten gaan. Het is nog onduidelijk of ze ook slachtoffers hebben gemaakt.

Escalatie

De inzet van scuds wordt algemeen gezien als een verdere escalatie van het geweld in Syrië. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis gaat het om "een wanhopige daad van een regime dat zich niet bekommert om de levens van zijn eigen bevolking".

In Damascus ging vandaag een autobom af bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Tegelijkertijd ontploften nog twee andere explosieven op dezelfde plek. Daarbij zou een onbekend aantal doden zijn gevallen. Een aantal mensen raakte gewond.

Deel deze pagina

Video

Syrische vluchtelingen verder in het nauw

Burgers in Syrië komen steeds verder in het nauw. In vluchtelingenkampen proberen ze te overleven en bereiden ze zich voor op de... naderende winter.

Video en Audio

Meer video en audio