McAfee uitgeleverd aan de VS

John McAfee op een politiebureau in Guatemala»
John McAfee op een politiebureau in Guatemala AFP

Guatemala levert software-pionier John McAfee uit aan de Verenigde Staten. Dat heeft een immigratie-woordvoerder in het Midden-Amerikaanse land gezegd.

McAfee, bekend van de antivirus-software, werd vorige week in Guatemala opgepakt nadat hij drie weken lang op de vlucht was geweest voor de politie van buurland Belize, waar hij al jaren woont.

Hij wordt daar gezocht in verband met de moord op zijn buurman. McAfee is volgens de politie geen verdachte, maar moet als getuige worden ondervraagd over de relatie met zijn buurman.

Die was eerder vermoord aangetroffen. McAfee en zijn buurman hebben al jarenlang een conflict. Dat gaat onder meer over agressieve bewakers en honden op het terrein van McAfee.

Corruptie

Volgens McAfee is hij in Belize niet veilig, omdat hij gegevens zou hebben over grootschalige corruptie binnen de politie van dat land.

Toen duidelijk werd dat Guatemala hem niet wil hebben, liet McAfee in een videoboodschap weten dat hij liever naar de Verenigde Staten wil gaan.

De softwarepionier heeft een Brits en een Amerikaans paspoort. Of hij in de VS asiel kan krijgen, is niet bekend.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Ze zouden morgen kunnen beginnen" Video De marechaussees willen morgen naar het rampgebied. Dat is niet ver van de stad Donetsk, midden in...25 jul 2014, 3837 keer afgespeeld
  • » Hercules met marechaussees stijgt op Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 12498 keer afgespeeld
  • » "Het is een oorlogsgebied" Video De marechaussees die in Oekraïne gaan helpen bij het zoeken naar slachtoffers, zijn vertrokken...25 jul 2014, 4787 keer afgespeeld

Meer video en audio