België wil uitleg NS Fyra-perikelen

De Fyra vervangt de oude Beneluxtrein tussen België en Nederland»
De Fyra vervangt de oude Beneluxtrein tussen België en Nederland AFP

Directieleden van de Nederlandse Spoorwegen en NS-dochter Hispeed moeten vrijdag in België uitleg komen geven over de problemen rond de hogesnelheidstrein Fyra.

Volgens Belgische media heeft Marc Descheemaecker, topbestuurder van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS, dat laten weten.

Technische problemen

Sinds de snelle Fyra-treinverbinding tussen Nederland en België, een samenwerkingsproject tussen de twee betrokken spoorwegmaatschappijen, zondag in gebruik werd genomen, hebben zich elke dag technische problemen voorgedaan.

Zo reden de treinen met vertraging, werden ritten geschrapt en moesten reizigers per bus hun bestemming bereiken.

Zorgen

De NMBS zegt zich grote zorgen te maken over de valse start van de Fyra-treinen. Vrijdag moeten de verantwoordelijke bestuurders uit Nederland uitleggen waar het fout is gegaan. Volgens de NS gaat het slechts om een regulier overleg.

De Belgen wijzen erop dat alle technische problemen zich voordoen bij de treinstellen van de NS. Hispeed is verantwoordelijk voor het technisch beheer van alle 19 Fyra-treinstellen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 8974 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 412 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 412 keer afgespeeld

Meer video en audio