België wil uitleg NS Fyra-perikelen

De Fyra vervangt de oude Beneluxtrein tussen België en Nederland»
De Fyra vervangt de oude Beneluxtrein tussen België en Nederland AFP

Directieleden van de Nederlandse Spoorwegen en NS-dochter Hispeed moeten vrijdag in België uitleg komen geven over de problemen rond de hogesnelheidstrein Fyra.

Volgens Belgische media heeft Marc Descheemaecker, topbestuurder van de Belgische spoorwegmaatschappij NMBS, dat laten weten.

Technische problemen

Sinds de snelle Fyra-treinverbinding tussen Nederland en België, een samenwerkingsproject tussen de twee betrokken spoorwegmaatschappijen, zondag in gebruik werd genomen, hebben zich elke dag technische problemen voorgedaan.

Zo reden de treinen met vertraging, werden ritten geschrapt en moesten reizigers per bus hun bestemming bereiken.

Zorgen

De NMBS zegt zich grote zorgen te maken over de valse start van de Fyra-treinen. Vrijdag moeten de verantwoordelijke bestuurders uit Nederland uitleggen waar het fout is gegaan. Volgens de NS gaat het slechts om een regulier overleg.

De Belgen wijzen erop dat alle technische problemen zich voordoen bij de treinstellen van de NS. Hispeed is verantwoordelijk voor het technisch beheer van alle 19 Fyra-treinstellen.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » "Mensen komen in shock de grens over" Video Correspondent Lucas Waagmeester staat aan de Turkse-Syrische grens waar duizenden Syrische...19 sep 2014, 243 keer afgespeeld
  • » Maskers tegen smog op Sumatra Video Hevige smog op het eiland Sumatra in Indonesië. Oorzaak is het afbranden van palmolieplantages, en...19 sep 2014, 12 keer afgespeeld
  • » "Wij zijn heel anders dan de Schotten" Video Veel Catalanen willen net als de Schotten naar de stembus om te beslissen over onafhankelijkheid,...19 sep 2014, 18 keer afgespeeld

Meer video en audio