Lochte grijpt WK-goud 200 vrij

Ryan Lochte»
Ryan Lochte AFP

Ryan Lochte heeft bij de WK kortebaan in Istanbul goud veroverd op de 200 meter vrije slag.

De Amerikaan veroverde daarmee voor de vijftiende keer in zijn carrière een wereldtitel kortebaan. In 2010 legde hij zes keer beslag op goud.

De 28-jarige Lochte, die bij de Spelen in Londen goed was voor twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons, had in de series de snelste tijd gezwommen en in de finale deed hij er nog een schepje bovenop. Mede dankzij zijn goede onderwatertechniek zwom hij 1.41,92.

Lochte bleef daarmee wereldrecordhouder Paul Biedermann 0,17 voor. De Fransman Yannick Agnel, die in november Europees kampioen werd, was niet van de partij.

Lochte ook succesvol op estafette

Lochte was samen met Anthony Erving, James Feigen en Matt Grevers een klasse apart in de estafettefinale.

De ploeg uit Amerika bleef met 3.06,40 de Italianen Luca Dotto, Marco Orsi, Michele Santucci en Filippo Magnini 0,67 voor. Het Australische team legde beslag op het brons.

Voor Lochte waren het al de vijftiende en zestiende wereldtitel kortebaan. Twee jaar geleden op de WK in Dubai, was de Amerikaan de absolute uitblinker met zes gouden medailles en één zilveren. In totaal (WK kortebaan én langebaan) werd de 28-jarige Lochte nu 28 keer wereldkampioen.

Deel deze pagina

Video

WK kortebaan 2012: Lochte wint 200 vrij

Samenvatting van de finale van de 200 meter vrije slag tijdens de WK kortebaan 2012 in Istanbul.

Video en Audio

  • » "Het komt eraan bij Feyenoord" Audio Joep Schreuder over de Klassieker: Feyenoord - Ajax. "Het komt eraan bij Feyenoord."21 sep 2014, 108 keer afgespeeld
  • » "Perfecte sluipschuttertechniek Twente" Audio Data-analist Tijs Rokers over Heracles - Twente. "Ze zijn sluipschutters geweest. Vier keer tussen...21 sep 2014, 96 keer afgespeeld
  • » Gemengde gevoelens na WK zeilen Video Het WK zeilen begon zo goed, maar ging daarna uit als een nachtkaars. Wat resteert bij de zeilers:...21 sep 2014, 308 keer afgespeeld

Meer video en audio