Lochte grijpt WK-goud 200 vrij

Ryan Lochte»
Ryan Lochte AFP

Ryan Lochte heeft bij de WK kortebaan in Istanbul goud veroverd op de 200 meter vrije slag.

De Amerikaan veroverde daarmee voor de vijftiende keer in zijn carrière een wereldtitel kortebaan. In 2010 legde hij zes keer beslag op goud.

De 28-jarige Lochte, die bij de Spelen in Londen goed was voor twee keer goud, twee keer zilver en één keer brons, had in de series de snelste tijd gezwommen en in de finale deed hij er nog een schepje bovenop. Mede dankzij zijn goede onderwatertechniek zwom hij 1.41,92.

Lochte bleef daarmee wereldrecordhouder Paul Biedermann 0,17 voor. De Fransman Yannick Agnel, die in november Europees kampioen werd, was niet van de partij.

Lochte ook succesvol op estafette

Lochte was samen met Anthony Erving, James Feigen en Matt Grevers een klasse apart in de estafettefinale.

De ploeg uit Amerika bleef met 3.06,40 de Italianen Luca Dotto, Marco Orsi, Michele Santucci en Filippo Magnini 0,67 voor. Het Australische team legde beslag op het brons.

Voor Lochte waren het al de vijftiende en zestiende wereldtitel kortebaan. Twee jaar geleden op de WK in Dubai, was de Amerikaan de absolute uitblinker met zes gouden medailles en één zilveren. In totaal (WK kortebaan én langebaan) werd de 28-jarige Lochte nu 28 keer wereldkampioen.

Deel deze pagina

Video

WK kortebaan 2012: Lochte wint 200 vrij

Samenvatting van de finale van de 200 meter vrije slag tijdens de WK kortebaan 2012 in Istanbul.

Video en Audio

  • » Versluis: komen kwaliteit tekort Video Reactie van Mechiel Versluis die er bij de WK roeien in Amsterdam niet in slaagde om met zijn...30 aug 2014, 3 keer afgespeeld
  • » WK judo: Meyer grijpt naast brons Video Roy Meyer ziet een voortreffelijk optreden bij de WK judo in Tsjeljabinsk niet beloond worden met...30 aug 2014, 75 keer afgespeeld
  • » Zieke Grol: waarom ik? Video De reactie van Henk Grol na zijn nederlaag in de herkansing van de klasse tot 100 kilogram op de WK...30 aug 2014, 2785 keer afgespeeld

Meer video en audio