OM: twee jaar cel voor burenruzie

De burenruzie vond plaats in deze straat in Almelo»
De burenruzie vond plaats in deze straat in Almelo RTV Oost

Het Openbaar Ministerie eist twee jaar celstraf tegen de man uit Almelo die ervan wordt verdacht dat hij zijn Turkse buurman heeft doodgeslagen. Tegen de zoon van de verdachte is een celstraf van drie maanden geëist en een werkstraf van 60 uur.

Eind juni werd de 64-jarige Aziz Kara tijdens een burenruzie tegen de grond geslagen. Hij overleed later in het ziekenhuis. Zijn buurman en diens zoon, worden als verdachten beschouwd.

Geen racisme

Er ging een lang conflict tussen de Turkse en Nederlandse buren aan vooraf. De Turkse gemeenschap in Nederland eiste een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Kara. Er zouden volgens hen mogelijk racistische motieven zijn geweest voor het geweld.

De officier van justitie is van mening dat er geen sprake is van racisme. De dood van Kara zou het gevolg zijn van de langslepende burenruzie die uit de hand liep. Waarom de buren niet met elkaar konden opschieten, blijft volgens het OM een raadsel.

Deel deze pagina

Video

Twee jaar geëist voor dodelijke burenruzie Almelo

De rechtbank in Almelo heeft twee jaar gevangenisstraf geëist tegen een man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van... zijn 64-jarige Turkse buurman. Tegen de zoon van de verdachte is zes maanden geëist, waarvan drie voorwaardelijk met een werkstraf.

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10674 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1263 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1096 keer afgespeeld

Meer video en audio