Moszkowicz op vingers getikt

Bram Moszkowicz»
Bram Moszkowicz ANP

Advocaat Bram Moszkowicz is door de Raad van Discipline in Amsterdam op de vingers getikt, omdat hij een rechter heeft beledigd. De raad geeft hem een waarschuwing, omdat hij zich niet heeft gedragen "zoals een behoorlijk advocaat betaamt". Ook waren zijn uitlatingen onnodig grievend.

In een interview met de Telegraaf zei Moszkowicz dat rechter Marcel van Oosten tijdens de rechtszaak tegen Geert Wilders "bleek te zijn veranderd in een krampachtige, humorloze magistraat" en dat hij "kennelijk van bovenaf was volgestopt met opdrachten".

Volgens de raad "ontbeert de kritiek op Van Oosten een zakelijk karakter en overschrijdt die de grenzen van de vrijheid van meningsuiting van een advocaat."

Geroyeerd

Bram Moszkowicz was niet bij de uitspraak aanwezig. Tijdens de behandeling van de zaak was hij er wel. Hij zei toen dat het zijn goed recht is om rechters te bekritiseren. Ook zei hij toen voor de tuchtrechter dat hij de beschuldigingen aan zijn adres niet meer kan bijhouden. "U hebt er inmiddels een dagtaak aan om klachten tegen mij in te dienen", zei Moszkowicz tegen de deken van de Orde van Advocaten.

Eind oktober werd Moszkowicz door de Raad van Discipline voor het leven geroyeerd, omdat hij volgens de tuchtrechter het aanzien van de advocatuur had geschaad. Moszkowicz is tegen die uitspraak in beroep gegaan.

Deel deze pagina

Video

Moszkowicz krijgt waarschuwing na belediging

Advocaat Bram Moszkowicz is opnieuw veroordeeld door de tuchtrechter. De Raad van Discipline in Amsterdam heeft hem zojuist een... waarschuwing opgelegd wegens het beledigen van rechter Marcel van Oosten. Van Oosten was voorzitter van de rechtbank in de zaak Geert Wilders.

Audio

  • 'Uitspraken Moszkowicz onnodig grievend' Hij was al geroyeerd als advocaat en daar kwam vandaag nog een tik op de vingers bovenop. Bram Moszkowicz kreeg een waarschuwing... van de Raad van Discipline, de tuchtrechter voor advocaten, omdat hij een rechter heeft beledigd. Een verslag van Mattijs van de Wiel.

Video en Audio

  • » Stadhuis Iguala in brand gestoken Video De zaak van de verdwenen studenten in Iguala maakt volgens veel Mexicanen pijnlijk duidelijk hoe...23 okt 2014, 325 keer afgespeeld
  • » "We wachten nog tot de lampen aangaan" Audio Vier veteranen verzamelen net voor zonsondergang aan de zuidkant van de nieuwe Waalbrug bij...23 okt 2014, 12 keer afgespeeld
  • » Rellen na aanslag Jeruzalem Video Er waren rellen vanavond in Oost-Jeruzalem na een aanslag eerder vandaag op voetgangers die bij een...23 okt 2014, 79 keer afgespeeld

Meer video en audio