Politie zoekt daders Bonn

Forensisch onderzoek op het treinstation in Bonn»
Forensisch onderzoek op het treinstation in Bonn  

De bom in de tas die maandag in Bonn werd gevonden, had 10 procent van de kracht van de explosieven die terroristen gebruikten in Madrid. Toch spreekt de Duitse politie van een zwaar explosief. Twee mannen worden gezocht, maar de politie heeft geen idee wat het motief was.

Eerder meldde de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung dat de bom even zwaar was als de bommen in Madrid in 2004. Bij die explosies op meerdere locaties in de Spaanse hoofdstad kwamen toen 191 mensen om het leven.

In de tas op het centraal station van Bonn zaten metalen buisjes gevuld met poeder, een wekker, batterijen en gaspatronen.

Gisteren hield de politie twee verdachten aan, maar die zijn weer vrijgelaten. Een van de twee is een Somaliër die een bekende is in radicaal-islamitische kringen in Bonn. De tweede verdachte zou ook uit dat milieu komen.

Deel deze pagina

Video

'Gevaarlijke bom in tas station Bonn'

In de tas die maandag werd gevonden op een treinstation in de Duitse stad Bonn zat een zeer gevaarlijk explosief. Dat meldt de... Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van bronnen bij justitie.

Video en Audio

  • » Recordaantal bezoekers voor Sail in Kampen Video Een recordaantal bezoekers voor het paasevenement Sail in Kampen. Ongeveer 70.000 mensen kwamen...19 apr 2014, 5582 keer afgespeeld
  • » Boko Haram eist bomaanslag op Video De islamitische terreurbeweging Boko Haram heeft de bomaanslag op een busstation in de Nigeriaanse...19 apr 2014, 980 keer afgespeeld
  • » Pasen in Zwolle kleurt blauw Video Zwolle beleeft een bijzondere Pasen, want PEC Zwolle speelt de bekerfinale, tegen Ajax, in...19 apr 2014, 2855 keer afgespeeld

Meer video en audio