Politie zoekt daders Bonn

Forensisch onderzoek op het treinstation in Bonn»
Forensisch onderzoek op het treinstation in Bonn  

De bom in de tas die maandag in Bonn werd gevonden, had 10 procent van de kracht van de explosieven die terroristen gebruikten in Madrid. Toch spreekt de Duitse politie van een zwaar explosief. Twee mannen worden gezocht, maar de politie heeft geen idee wat het motief was.

Eerder meldde de krant Frankfurter Allgemeine Zeitung dat de bom even zwaar was als de bommen in Madrid in 2004. Bij die explosies op meerdere locaties in de Spaanse hoofdstad kwamen toen 191 mensen om het leven.

In de tas op het centraal station van Bonn zaten metalen buisjes gevuld met poeder, een wekker, batterijen en gaspatronen.

Gisteren hield de politie twee verdachten aan, maar die zijn weer vrijgelaten. Een van de twee is een Somaliër die een bekende is in radicaal-islamitische kringen in Bonn. De tweede verdachte zou ook uit dat milieu komen.

Deel deze pagina

Video

'Gevaarlijke bom in tas station Bonn'

In de tas die maandag werd gevonden op een treinstation in de Duitse stad Bonn zat een zeer gevaarlijk explosief. Dat meldt de... Frankfurter Allgemeine Zeitung op basis van bronnen bij justitie.

Video en Audio

  • » Doden bij granaatinslagen Donetsk Video In het oosten van Oekraïne zijn granaten ingeslagen op een schoolplein. De school staat in de stad...1 okt 2014, 143 keer afgespeeld
  • » Gouden Windei voor Capri-Sun drankje Audio Coca-Cola heeft een prijs gewonnen voor het drankje Capri-Sun Multivitamin. Het Gouden Windei, van...1 okt 2014, 71 keer afgespeeld
  • » Ivo Opstelten als James Bond Video "Opstelten. Ivo Opstelten". De minister van Veiligheid en Justitie kruipt voor één keer in de huid...1 okt 2014, 4844 keer afgespeeld

Meer video en audio