Inval, arrestaties bij Deutsche Bank

 »
  EPA

Politie en justitie hebben een grote inval gedaan bij het hoofdkantoor van Deutsche Bank in Frankfurt. Er zijn vijf medewerkers aangehouden. Ze zouden deel uitmaken van een groot internationaal netwerk dat de afgelopen jaren voor miljoenen aan belastingen ontdook.

Deze internationale bende wist op een slimme manier de btw-opbrengsten van de verkoop van CO2-emissierechten achterover te drukken. Bedrijven kunnen emissierechten kopen om hun CO2-uitstoot te compenseren. Via de medewerkers van Deutsche Bank werd het geld vermoedelijk witgewassen. De totale fraude bedraagt minimaal 230 miljoen euro.

Verschillende landen

De zaak loopt al enkele jaren. Al in 2010 werden in verschillende Europese landen invallen gedaan om het netwerk bloot te leggen. Een jaar later werden zes mensen in deze zaak tot gevangenisstraffen veroordeeld.

Het is niet duidelijk hoe de Deutsche Bank-medewerkers ongestoord honderden miljoenen euro's konden witwassen. De inval bij Deutsche Bank van vandaag moet uitwijzen of meer mensen van de miljoenenfraude op de hoogte waren. Deutsche Bank liet weten bij de inval volledig te hebben meegewerkt met politie en justitie

Deel deze pagina

Audio

  • 'In 2010 werd Deutsche Bank al genoemd in deze zaak' De Deutsche Bank ligt onder vuur. Vanmiddag deed de politie een inval bij het hoofdkantoor van de bank vanwege grootschalige... belastingontduiking. Vijf medewerkers zijn aangehouden en ook de topman en financieel topman van de bank zouden erbij betrokken zijn. Correspondent Tim de Wit vertelt.
  • Duitse politie valt Deutsche Bank binnen In Duitsland heeft de politie een inval gedaan in het hoofdkantoor van de Deutsche Bank. Vijf medewerkers zijn aangehouden. Ze... zouden betrokken zijn bij grootschalige belastingontduiking.

Video en Audio

Meer video en audio